NEAPINED

Το BMW I Vision Dee Concept έχει ένα μυστικό

Στην έκθεση ηλεκτρονικών CES 2023 παρουσιάστηκε το εντυπωσιακό concept που προλογίζει κάτι που δεν είναι ορατό. Τη νέα πλατφόρμα Neue Klasse που θα βασίζονται τα νέας γενιάς ηλεκτρικά της μάρκας.

Στα πλαίσια της παρουσίασης της Neue Klasse η γερμανική εταιρεία μας δίνει μια πρώτη γεύση από το τι πρέπει να περιμένουμε. Η εμφάνιση του i Vision Dee Concept μπορεί να μην είναι ενδεικτική για το τι θα δούμε σε περίπου δύο, αλλά θα έχει μία μίνιμαλ προσέγγιση με τις ελάχιστες και απλές γραμμές.

Ταυτόχρονα τα κλασικά στοιχεία των BMW, όπως το Hofmeisterknick, η χαρακτηριστική διαμόρφωση της πίσω κολώνας και οι διπλοί προβολείς, έχουν επανασχεδιαστεί και προσαρμοστεί στα σύγχρονα δεδομένα. Ενδιαφέρον στοιχεία είναι η τεχνολογία Ε Ink που εφαρμόζεται στη βαφή του αμαξώματος και επιτρέπει την απεικόνιση μέχρι και 32 διαφορετικών αποχρώσεων.

Στο ίδιο μίνιμαλ τέμπο κινείται και η σχεδίαση της καμπίνας με το ιδιόμορφο τιμόνι που ενσωματώνει και επιφάνειες αφής. Επιφάνειες αφής, καλά κρυμμένες, υπάρχουν και στο ταμπλό, ενώ γενικά η BMW δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ψηφιακή εμπειρία. Έτσι υπάρχει ένα HUD (Head Up Display) που καλύπτει όλο το ταμπλό και θα είναι διαθέσιμο και στη Neue Klasse και θα διαθέτει και πέντε επίπεδα εικονικής πραγματικότητας.

Στο κορυφαίο θα προβάλλεται ένα πλήρως ψηφιακό περιβάλλον και μόνο ο δρόμος θα είναι πραγματικός, ενώ και οι απέξω θα βλέπουν μια ψηφιακή απεικόνιση του εσωτερικού του αυτοκινήτου που θα προβάλλεται στα παρμπρίζ και τα παράθυρά του. Επιφάνεια προβολείς γραφικών που θα βοηθούν στην επικοινωνία με το άνθρωπο θα είναι και η κλειστή μάσκα του BMW i Vision Dee Concept.

Η Neue Klasse, η επίσημη πρεμιέρα της οποίας έχει προγραμματιστεί για το 2025, είναι το επόμενο μεγάλο βήμα της BMW στην ηλεκτροκίνηση, καθώς στην ουσία θα είναι η διάδοχος της 3άρας ενώ η γκάμα θα περιλαμβάνει και SUV.



Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!