NEAPINED

Peugeot Inception Concept: Έτσι θα είναι τα μελλοντικά Πεζό

Η Peugeot αποκαλύπτει στο Λας Βέγκας ένα concept που μας δείχνει το μοτίβο της γαλλικής εταιρείας στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα δούμε στα επόμενα χρόνια.

Η βάση του γαλλικού πρωτότυπου είναι το πλαίσιο STLA της Stellantis, ενώ χρησιμοποιείται τεχνολογία 800V. Οι ηλεκτροκινητήρες είναι δύο οπότε υπάρχει και τετρακίνηση. Αποδίδουν συνδυαστικά 500 kW ή 680 ίππους και τροφοδοτούνται με ενέργεια από μια μπαταρία 100 kWh.

Η μεγάλη μπαταρία εξασφαλίζει αυτονομία 800 χιλιομέτρων, ενώ μέσα σε 5 λεπτά φόρτισης προσλαμβάνει ενέργεια για να καλύψει 150 χιλιόμετρα. Όσο για τις επιδόσεις το 0-100 ολοκληρώνεται σε λιγότερα από 3,0 δεύτερα. 

Το μήκος του Inception φτάνει τα 5,0 μέτρα, ενώ το ύψος του είναι μόλις 1,34 μέτρα. Κάτι που εξασφαλίζει και τη διαφορετικότητα και ένα δυναμικό look.

Περνώντας στο ντιζάιν, το βασικό χαρακτηριστικό είναι οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειές που συνολικά καλύπτουν επιφάνεια 7,25 τετραγωνικών μέτρων. Είναι από κρύσταλλο Narima που χρησιμοποιείται από τη NASA στα κράνη των αστροναυτών της. Έχει υποστεί ειδική επεξεργασία προκειμένου για να σκουραίνει και να απορροφά θερμότητα.

Ανάλογα εντυπωσιακό είναι και το εσωτερικό με την εξέλιξη του i-Cockpit και ένα χαρακτηριστικό σε εμφάνιση τιμόνι με πηγή έμπνευσης τα video games. Το τιμόνι αυτό δεν έχει καμία μηχανική σύνδεση αφού είναι τεχνολογίας steer-by-wire και μέρος του συστήματος ελέγχου Hypersquare.

Επίσης το Inception διαθέτει και τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης 4ου επιπέδου. Για αυτό το τιμόνι κατά κάποιον τρόπο μαζεύεται όταν η αυτόνομη τεχνολογία ενεργοποιείται.


Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!