NEAPINED

Το Yangwang U9 είναι το Rimac της Κίνας [video]

Με εξτρεμιστική σχεδίαση και 1.115 ίππους η θυγατρική εταιρία της BYD μας δείχνει τι μπορεί να κάνει. Τόσο σε SUV, όσοι και σε supercar.

Αν υποθέσουμε πως το VW Group έχει τις Lamborghini Urus και Aventador, τότε μπορούμε να πούμε πως η συνεχώς ανερχόμενη BYD έχει την δική της Yangwang. Η οποία παρουσιάζει ένα crossover με την ονομασία U8 και ένα supercar με την ονομασία U9.

Η διαφορά είναι πως και τα δύο μοντέλα είναι πλήρως ηλεκτρικά και χάρη στα τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ τους (ένα σε κάθε τροχό) αποδίδουν 1.115 άλογα. Αρκετά ώστε να προσφέρουν εκρηκτικές επιδόσεις με τα 0-100 χλμ./ώρα να βρίσκονται κάπου στα 2 δευτερόλεπτα.

Σχεδιαστικά και τα δύο αυτοκίνητα είναι πολύ ενδιαφέροντα. Ειδικότερα το U9 έχει ευρωπαϊκές επιρροές με μία μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος και έναν μεγάλο διαχύτη. Την προσοχή τραβούν και οι πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω.

Το U9 θα βγει μέσα στους επόμενους μήνες στην παραγωγή, μαζί με το U8. Θα κοστίζει κάπου στις 140.000 ευρώ και θεωρείται μία πολύ ανταγωνιστική τιμή για την κινεζική αγορά. Ειδικότερα από τη στιγμή που η Tesla δεν έχει παρουσιάσει καν ένα αντίστοιχο supercar και με την BYD να της δείχνει τα δόντια αφού διεκδικεί την πρωτιά σε πωλήσεις παγκοσμίως.


Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!