NEAPINEDΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ένα Hyundai Ioniq 5 που κινείται σαν καβούρι [video]

Με τον τρόπο που καταφέρνει να κινείται αυτό το Hyundai το παρκάρισμα θα είναι εφικτό ακόμη και στα πιο δύσκολα σημεία.

H Hyundai Mobis είναι το τμήμα ρομποτικής του κορεατικού ομίλου που δραστηριοποιείται με την εξέλιξη νέων τρόπων κινητικότητας. Μάλιστα, πριν από περίπου μια τετραετία είχε παρουσιάσει ένα concept που είχε από ένα ηλεκτρικό μοτέρ σε κάθε τροχό με δυνατότητα περιστροφής κατά 90 μοίρες.

Τώρα, η Hyundai παρουσιάζει αυτή την ιδέα σε ένα Ioniq 5 παραγωγής που μπορεί να κάνει πράματα και θαύματα χάρη στην ευελιξία των τροχών του. Για παράδειγμα μπορεί να παρκάρει με το πλάι και να κινηθεί κάθετα ή να περιστραφεί γύρω από τον άξονα του κατά 360 μοίρες.

Δεν γνωρίζουμε αν κάποια στιγμή θα δούμε κάτι τέτοιο στην παραγωγή (π.χ. κάτι τέτοιο θα ήταν τέλειο για ένα ηλεκτρικό city-car), αλλά αν μη τι άλλο η ηλεκτροκίνηση μας κρύβει πολλές εκπλήξεις για το μέλλον.

Ωστόσο, στα παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε πως παρόμοιες ιδέες υπάρχουν από πολύ παλιά, ακόμη και πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.


Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!