NEA

Ποια είναι η BMW που οδηγούσε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος;

Κρίνοντας από τα αυτοκίνητα που είχαν εγκαταλειφθεί στο Τατόι και τώρα συντηρούνται και αναπαλαιώνονται (αλλά και από όσα έχουν καταλήξει στο εξωτερικό) ο αποθανών τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος κάθε άλλο παρά κακό γούστο είχε στο συγκεκριμένο τομέα.

Ένα από τα αυτοκίνητα που βρίσκονται στο εξωτερικό είναι η BMW 507 Roadster που βλέπετε (μοντέλο 1959) και η οποία είχε αποκτηθεί από τον τότε διάδοχο καινούργια -οι πληροφορίες λένε με τιμόνι Nardi και ραδιόφωνο Becker Mexico με αυτόματη(!) κεραία.

Το 1989 αγοράστηκε από τον νυν ιδιοκτήτη της σε κακή κατάσταση. Στη συνέχεια η 507 με την πινακίδα «36» αναπαλαιώθηκε για τρία ολόκληρα χρόνια από την εταιρεία Brummer στο Μόναχο που ειδικεύεται στους V8 της BMW και τις 507, με κόστος 300.000 ευρώ.

Το διθέσιο roadster, που θεωρείται μια από τις πιο όμορφες BMW της ιστορίας, είναι δημιουργία του Albrecht Graf von Goetz, ενός Γερμανού αριστοκράτη που ήταν ταυτόχρονα και βιομηχανικός σχεδιαστής. Ο von Goetz ήταν τότε επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της βαυαρική εταιρείας, ενώ είχε προηγηθεί η 503, το πρώτο ευρωπαϊκό κάμπριο με ηλεκτρική οροφή.

Η 507 είχε αρχικά προκύψει ως μια πιο προσιτή εναλλακτική πρόταση στη θρυλική Mercedes 300SL και ο στόχος ήταν να πουληθούν 2.500 μονάδες. Επειδή όμως η τιμή της ήταν τελικά ιδιαίτερα υψηλή κατασκευάστηκαν τελικά μόλις 252, από τις οποίες οι 213 είναι της έκδοσης ΙΙ, σαν και αυτή του τέως.

Εκτός από τον Κωνσταντίνο από μια είχαν και οι Elvis Presley, Fred Astaire, Alain Delon, Ursula Andress, John Surtees, Hans Stuck, Ρενέ του Μονακό, Aga Khan καθώς και άλλοι πολλοί επώνυμοι.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!