NEAPINED

Suzuki eVX: H Σουζούκι μπαίνει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Το πρωτότυπο ηλεκτρικό SUV που παρουσιάστηκε στην έκθεση Auto Expo στην Ινδία αποτελεί τον προπομπό ενός μοντέλου που θα μπει στην παραγωγή το 2025.

Το eVX είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά έως το 2025. Πρόκειται για ένα BEV μοντέλο που συνδυάζει το ισχυρό DNA 4×4 της Suzuki με τα προηγμένα χαρακτηριστικά των πιο σύγχρονων BEV.

Ο εξωτερικός σχεδιασμός είναι φουτουριστικός, κοιτάζει με δυναμισμό το μέλλον διατηρώντας ταυτόχρονα τα βασικά σχεδιαστικά στοιχεία των διάσημων Suzuki SUV. Το μήκος του φτάνει τα 4,3 μέτρα, το πλάτος του τα 1,8 μέτρα και το ύψος του τα 1,6 μέτρα.

To σύστημα πρόωσης έχει πιθανότατα δύο ηλεκτρικά μοτέρ για τετρακίνηση. Η μπαταρία των 60 kWh παρέχει αυτονομία έως και 550 χιλιόμετρα, με βάση τον ινδικό κύκλο μετρήσεων.

Σύμφωνα με τη Suzuki, το eVX εξελίχθηκε για να μεταφέρει την 4×4 κληρονομιά της μάρκας στη νέα εποχή του ηλεκτρισμού διατηρώντας την αυθεντική οδηγική εμπειρία ενός γνήσιου Suzuki SUV.

Αξιοσημείωτο είναι πως η Suzuki υπέγραψε πρόσφατα συνεργασία με την εταιρία Inmotive από τον Καναδά για την εξέλιξη ενός νέου κιβωτίου δύο σχέσεων, αποκλειστικά για χρήση σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο πλαίσιο του Auto Expo 2023, o πρόεδρος Suzuki Toshihiro ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είμαι ενθουσιασμένος για την αποκάλυψη του eVX, του πρώτου παγκόσμιας εμβέλειας EV SUV της Suzuki. Πρωταρχικό μέλημα του Suzuki Group αποτελεί η αντιμετώπιση της παγκόσμιας υπερθέρμανσης του πλανήτη».

«Για αυτό εφαρμόζουμε μία σειρά από μέτρα παγκόσμιας κλίμακας με στόχο τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Στη Suzuki συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας να προσφέρουμε στους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο, προϊόντα εξέχουσας αξίας βελτιώνοντας συνεχώς τον τρόπο ζωής και μετακίνησης».

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!