NEAPINED

Το Nissan GT-R δε λέει να αποστρατευτεί

Στην Ιαπωνία παρουσιάστηκε η ανανεωμένη εκδοχή του Godzilla με το GT-R να βάζει υποψηφιότητα για το μακροβιότερο σπορ μοντέλο όλων των εποχών.

Τι και αν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2007. Ο θρυλικός Godzilla συνεχίζει ακάθεκτος και φιγουράρει στην έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο με διακριτικές και κυρίως αισθητικές αλλαγές.

Το Nissan GT-R NISMO μεγιστοποιεί τη χρήση των αγωνιστικών τεχνολογιών. Με τη βελτίωση της αεροδυναμικής απόδοσης, τη ρύθμιση της ανάρτησης και την προσθήκη ενός μηχανικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης στην μπροστινή τελική μετάδοση κίνησης, αυτό είναι το GT-R με τις υψηλότερες επιδόσεις που έχουν επιτευχθεί ποτέ.

Τα αποκλειστικά καθίσματα με carbon πλάτη από την Recaro έχουν ανανεωθεί για να προσφέρουν αναβαθμισμένη ποιότητα οδήγησης και άνεση, όπου οδηγός και αυτοκίνητο γίνονται ένα ενιαίο σύνολο. Το Nissan GT-R NISMO Special edition χρησιμοποιεί εξαρτήματα κινητήρα υψηλής ακρίβειας με απόλυτη προσήλωση στην ισορροπία βάρους, όπως δακτυλίους εμβόλων, μπιέλες, στροφαλοφόρο άξονα και καπό από ανθρακονήματα, αποκλειστικής χρήσης για την NISMO (με αεραγωγούς της NACA).

Το GT-R Nismo έχει και πιο μεγάλη πίσω φτερούγα με κομψές βάσεις στήριξης, ενώ προαιρετικά διατίθεται για αυτό, στην Ιαπωνία τουλάχιστον και «πακέτο» με καπό από ανθρακονήματα και ειδικό κάλυμμα για τον κινητήρα.

Για την Ιαπωνία επανέρχεται και η έκδοση Τ, με χρυσές ζάντες 20 ιντσών και κεραμικά φρένα από το GT-R, ενώ σε κάθε περίπτωση κινητήρας είναι ο bi-turbo 3.0 V6, ο οποίος στις στάνταρ εκδόσεις αποδίδει 570 ίππους και 637 Nm και στη Nismo 600 ίππους και 652 Nm.

Τα Nissan GT-R Premium edition T-spec και Nissan GT-R NISMO Special edition θα βγουν στην αγορά την ερχόμενη άνοιξη και θα ακολουθήσουν οι εκδόσεις NISMO, που προγραμματίζεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά το καλοκαίρι.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!