NEAPINED

H Volvo επιστρέφει στην πίσω κίνηση

Μετά από 25 χρόνια η σουηδική εταιρία ανακοινώνει τις πισωκίνητες εκδόσεις για τα XC40 και C40.

Τελείως συμπτωματικά, πρόσφατα δοκιμάσαμε το XC40 P6. Μαζί με το C40 P6 είναι τα προσθιοκίνητα ηλεκτρικά της μάρκας. Ωστόσο, πολύ σύντομα αυτό θα αλλάξει αφού οι εν λόγω εκδόσεις δεν θα έχουν το ηλεκτρικό τους μοτέρ στον μπροστινό άξονα, αλλά στον πίσω.

Έτσι, η Volvo επιστρέφει στην πίσω κίνηση με τα XC40 και C40 RWD Recharge. Στο πρώτο, το ηλεκτρικό μοτέρ μόνιμου μαγνήτη που κινεί τους πίσω τροχούς αποδίδει 175 kW (αντί για 170) και συνδυάζεται με την μπαταρία 69 kWh με αυξημένη όμως αυτονομία στα 460 χλμ. (από 425). Στο C40 η αυτονομία έχει αυξηθεί από τα 438 στα 476 χλμ. Υπάρχει ισχυρότερος DC ταχυφορτιστής έως τα 130 kW.

Στην ισχυρότερη RWD έκδοση με μοτέρ 185 kW υπάρχει μεγαλύτερη μπαταρία 82 kWh με αυτονομία έως 533 χλμ. (από 515). Εδώ η ισχύς της DC φόρτισης έχει αυξηθεί από τα 150 kW στα 200 kW.

Όσο για τις τετρακίνητες εκδόσεις θα συνεχίσουν να προσφέρονται αλλά με νέα μοτέρ. Συγκεκριμένα, ο μπροστινός ηλεκτροκινητήρας μόνιμου μαγνήτη αποδίδει 117 kW (από 150), ενώ ο πίσω ασύγχρονος είναι στα 183 kW (από 150). H νέα διάταξη έχει νέα διαχείριση βελτιώνοντας την αυτονομία που ξεπερνά τα 500 χλμ.

Εξωτερικές βελτιώσεις επίσης συμβάλλουν στη βελτίωση της οικονομίας όπου είναι δυνατόν. Για παράδειγμα, νέοι τροχοί ελαφρού κράματος 19 ιντσών τόσο στο XC40 όσο και στο C40 Recharge όχι μόνο αναβαθμίζουν συνολικά την εμφάνιση των δύο μοντέλων, αλλά βοηθούν και στη μείωση της οπισθέλκουσας μέσω της αεροδυναμικής τους σχεδίασης.

Τέλος, να πούμε πως τα plug-in υβριδικά μοντέλα των Σειρών 90 και 60 εφοδιάζονται πλέον με έναν νέο on-board φορτιστή δύο φάσεων που τους επιτρέπει να φορτίζονται πιο σύντομα (ανάλογα με την αγορά). Ο νέος φορτιστής σχεδόν διπλασιάζει τη μέγιστη ικανότητα φόρτισης των συγκεκριμένων αυτοκινήτων στα 6,4 kW.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!