NEAPINED

Δεν προλαβαίνουν να πουλάνε Type R στην Honda

Το νέο Civic Type R είναι ένα από τελευταία αυθεντικά hot-hatches και όπως είναι λογικό η ζήτηση κινείται σε τρελά επίπεδα.

Για την ώρα στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη η διαθεσιμότητα του νέου Civic Type R (στην χώρα μας δεν εισάγεται) συνεχίζεται δίχως προβλήματα. Ωστόσο, το ίδιο δεν ισχύει και για την Ιαπωνία με την Honda να ανακοινώνει πως θα σταματήσει προσωρινά να δέχεται παραγγελίες.

Η αγορά της Ιαπωνίας είναι διαφορετική, καθώς εκεί οι πελάτες βάζουν τις παραγγελίες τους κατευθείαν στην Honda Motor και όχι σε ντίλερ. Ωστόσο, ο βασικός λόγος είναι τόσο η υψηλή ζήτηση αλλά και οι ελλείψεις που υπάρχουν στην εφοδιαστική αλυσίδα. Σε μήνυμά της στους Ιάπωνες αγοραστές η Honda ζητά συγγνώμη για την προσωρινή αναστολή των παραγγελιών για το Civic Type R.

Αξιοσημείωτο είναι πως η ζήτηση σε πολλά μέρη του κόσμου είναι πολύ υψηλή. Για παράδειγμα, στον Καναδά και τα 546 αυτοκίνητα που θα διατεθούν για την τρέχουσα χρονιά έχουν ήδη καπαρωθεί. Στην Γερμανία το νέο Type R κοστίζει από 55.500 ευρώ, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχουν πλάνα εισαγωγής του στην χώρα μας.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!