NEA

Δείτε ένα ηλεκτρικό πατίνι στην Εθνική Οδό να πηγαίνει με 100 χλμ./ώρα [video]

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε πρόσφατα στο TikTok μας δείχνει ότι η κατάσταση με τα ηλεκτρικά πατίνια έχει πραγματικά ξεφύγει αφού ορισμένοι τα έχουν αναβαθμίσει στα επίπεδα μιας μοτοσικλέτας.

Στο βίντεο θα δείτε έναν ανόητο να κινείται με ένα ηλεκτρικό πατίνι πιάνοντας τα 100 χλμ./ώρα παραβαίνοντας ένα σωρό κανόνες του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Το περιστατικό το κατέγραψε οδηγός στον Περιφερειακό της Θεσσαλονίκης και την ώρα της λήψης μας δείχνει το κοντέρ του αυτοκινήτου του πιστοποιώντας την ταχύτητα του.

Προφανώς, το συγκεκριμένο πατίνι να είναι «αναβαθμισμένο» για να δίνει τόσο υψηλές ταχύτητες. Και παρόλο που ο χρήστης του φοράει κράνος, ίσως να μην αντιλαμβάνεται τα πατίνια δεν έχουν την ίδια δυναμική ευστάθεια όπως οι μοτοσικλέτες.

Ειδικά σε τόσο υψηλές ταχύτητες όπου οι συνέπειες μπορούν να είναι από ιδιαίτερα δυσάρεστες έως και μοιραίες, ενώ σε περίπτωση ατυχήματος υπάρχουν σημαντικά ζητήματα γύρω από την ασφαλιστική κάλυψη.

Υπενθυμίζεται πως τα ηλεκτρικά πατίνια δεν πρέπει να έχουν από την κατασκευή τους υψηλότερη ταχύτητα άνω των 25 χλμ./ώρα. Επίσης, απαγορεύεται η χρήση τους σε δρόμους όπου το όριο ταχύτητας είναι πάνω από 50 χλμ./ώρα. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό μας άρθρο.

@vatzoland♬ πρωτότυπος ήχος – VATZOLAND

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!