NEAPINED

Σας αρέσει το πρώτο αυτοκίνητο της Xiaomi;

Αν η διαρροή είναι πραγματική, τότε αυτό που βλέπετε είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Xiaomi που ονομάζεται MS11 και θα λανσαριστεί το 2024.

Οι Κινέζοι της Xiaomi έχουν δείξει πως δεν αστειεύονται καθόλου και ότι λένε το κάνουν πραγματικότητα. Και ενώ ασχολούμαστε χρόνια τώρα με το Apple Car, ο κινεζικός κολοσσός έχει έτοιμο το πρώτο του ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα αντιμετωπίσει αργότερα των Sony-Honda.

Το ηλεκτρικό σεντάν που βλέπετε ονομάζεται MS11 και θα λανσαριστεί μέσα στο επόμενο έτος ξεκινώντας από την αγορά της Κίνας. Για την ώρα δεν έχουμε επίσημα στοιχεία αλλά η ηλεκτρικά πλατφόρμα θα φιλοξενεί μπαταρίες της CATL, ενώ τόσο το hardware (ηλεκτρικά μοτέρ κ.α.) όσο και το software θα είναι της ίδιας της Xiaomi.

Υπενθυμίζεται πως η Xiaomi έχει επενδύσει πολλά δισεκατομμύρια και έχει ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια να στελεχώνει τόσο τη γραμμή παραγωγής όσο και τις εγκαταστάσεις της για ένα αυτοκίνητο ευρείας χρήσης. Πέρυσι το καλοκαίρι ολοκληρώθηκε το πρώτο λειτουργικό concept και πολύ σύντομα θα παρουσιαστεί το μοντέλο παραγωγής.

Όπως μπορούμε να δούμε πρόκειται για ένα σεντάν με όμορφο αεροδυναμικό ανάγλυφο, έστω και αν οι προβολείς δείχνουν περισσότερο ασιατικοί από όσο θα έπρεπε. Από την άλλη θα έλεγε κανείς πως θυμίζουν παλιά βρετανικά κλασικά, ενώ το πίσω μέρος έχει κάτι από Tesla. Όχι πως αυτό σημαίνει κάτι κακό. Τουναντίον…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!