NEAPINED

Σοκ! Οι τιμές των νέων αυτοκινήτων θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο!

Η ανοδική τάση του πληθωρισμού, οι δυσλειτουργίες στις γραμμές παραγωγής, οι ακριβότερες πρώτες ύλες, οι καμπάνες από τα πρόστιμα του CO2 και τα κόστη εξέλιξης των ηλεκτρικών θα έχουν ως αποτέλεσμα ακόμη ακριβότερα αυτοκίνητα.

Αν σχεδιάζατε να αγοράσετε ένα νέο αυτοκίνητο πριν από περίπου ένα χρόνο δικαιολογημένα να αισθάνεστε «χαμένος» από την αύξηση των τιμών τους τελευταίους μήνες. Και δεν μιλάμε για 500 και 1.000 ευρώ αλλά για διαφορές που πάνε πάνω από το διχίλιαρο και ξεπερνούν και το πεντοχίλιαρο.

Ωστόσο, για τους λόγους που προαναφέραμε και για αρκετούς άλλους ακόμη οι τιμές των νέων αυτοκινήτων θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε, η μέση τιμή ενός αυτοκινήτου στην Γερμανία αυξήθηκε κατά 5.000 ευρώ την προηγούμενη χρονιά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Volkswagen που από τα τέλη του Φλεβάρη θα προχωρήσει σε μία ανατίμηση κατά 4,5% κατά μέσο όρο, σύμφωνα με την Automotive News.

Οι αυξήσεις θα αφορούν όλα τα δημοφιλή μοντέλα της εταιρίας με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Ήδη οι ντίλερ στην Γερμανία και στις άλλες αγορές έχουν ειδοποιηθεί και προβληματίζονται εν μέσω των πτωτικών πωλήσεων.

Εννοείται πως το πρόβλημα αυτό δεν αφορά μόνο στη VW αλλά όλους τους Ευρωπαίους κατασκευαστές καθώς και την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Τα δυσάρεστα νέα αφορούν ακόμη και όσους έχουν ήδη αποκτήσει το νέο τους αυτοκίνητο μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων αγοράς ή χρονομίσθωσης αφού τα επιτόκια εκτινάσσονται αναλογικά.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!