NEA

Το Hongqi E202 EV στο ανταλλακτήριο μπαταριών

Το E202 είναι της Hongqi New Energy, μιας νέας υπό-μάρκας που θα πουλά τα αυτοκίνητά της σε όλο τον κόσμο και όχι μόνο στην Κίνα.

Στην Κίνα η λύση της ανταλλαγής μπαταριών με άλλες φορτισμένες γίνεται όλο και δημοφιλέστερη. Μία από τις πρώτες εταιρίες που υποστήριξαν τα ανταλλακτήρια μπαταριών ήταν η Nio. Τώρα, έρχεται και η επίσης κινεζική Hongqi να παρουσιάσει το ενδιαφέρον ηλεκτρικό πρωτότυπο Ε202 που θα λανσαριστεί το 2024.

Είναι ένα E202 είναι ένα κομψό -για τους Κινέζους- crossover με μια σειρά με αρκετά φουτουριστικά στοιχεία, όπως το φωτιζόμενο λογότυπο Hongqi, δύο φωτιζόμενες ρίγες που περνούν πάνω από το καπό και πολύ ιδιαίτερα LED.

Το E202 θα βασίζεται στη μεταβλητή πλατφόρμα FME της εταιρείας που υποστηρίζει οχήματα με μεταξόνιο από 2.700 έως 3.450 χιλιοστά. Αυτή η πλατφόρμα λειτουργεί στα 800 Volt και μπορεί να δώσει 300 χιλιόμετρα αυτονομίας μέσα σε μόλις 5 λεπτά. Η συνολική αυτονομία θα αγγίζει τα 1.000 χιλιόμετρα χάρη σε μία μεγάλη μπαταρία.

Το σύστημα πρόωσης έχει δύο μοτέρ για τετρακίνηση, ενώ θα υπάρχει και σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης. Θα διαθέτει επαγωγική, ασύρματη φόρτιση στα 22 kW, ενώ σύμφωνα με την εταιρία θα υποστηρίζει και τεχνολογία ανταλλαγής μπαταριών. Όλα αυτά ακούγονται πολύ ενδιαφέροντα και περιμένουμε να τα δούμε στην παραγωγή.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!