NEAPINED

Βαρύ μπότοξ για το εντυπωσιακό Peugeot 508

Η Peugeot προχωρά στην ανανέωση και του 508 που μπορεί να συνεχίσει ανανεωμένο την σχετικά καλή εμπορική του πορεία.

Η ανανέωση του Peugeot 508 αφορά και στους δύο τύπους αμαξωμάτων, τόσο του σεντάν όσο και του στέισον (ναι, υπάρχει και αυτό).

Θα είναι διαθέσιμο στις αγορές στις αρχές του καλοκαιριού και όπως μπορούμε να δούμε από τις φωτογραφίες η μάσκα έχει επανασχεδιαστεί πλήρως με νέο λογότυπο και επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα με τους προβολείς να είναι LED Matrix.

Γενικότερα το Peugeot 508 είναι ένα από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα, έστω και αν το momentum ανήκει στα SUV. Πάντως, προσφέρει πολύ καλούς χώρους για ένα σεντάν μήκους 4,75 μέτρων.

Το i-cockpit ταμπλό έχει πλέον μεγαλύτερο ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,0’’ (από 10,0’’), καθώς και αναβαθμισμένο σύστημα infotainment. Αναβάθμιση έχει γίνει και στα συστήματα υποβοήθησης.

Μία αξιοσημείωτη λεπτομέρεια είναι πως το στάνταρ αυτόματο κιβώτιο EAT8 έχει επιλογέα τύπου διακόπτη. Οι βασικές εκδόσεις είναι η 1.2 PureTech και η 1.5 BlueHDi, αμφότερές με ισχύ στους 130 ίππους. Δεν έχουν όμως mild hybrid σύστημα, όπως έχει ανακοινωθεί για τα υπόλοιπα Peugeot.

Ειδικό και περισσότερο εταιρικό ενδιαφέρον έχουν οι plug-in υβριδικές εκδόσεις 180 e-EAT8 και 225 e-EAT8 με συνδυαστική απόδοση 180 και 225 ίππων. Εδώ ο τρικύλινδρος 1.200άρης βενζίνης αποδίδει 150 και 180 ίππους, αντίστοιχα, και συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 81 kW και μια μπαταρία 12,4 kWh.

Στην κορυφαία τετρακίνητη έκδοση 508 PSE (Peugeot Sport Engineered) των 360 ίππων υπάρχει ο τετρακύλινδρος turbo 1.600άρης των 200 ίππων που συνδυάζεται με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες (81 kW μπροστά, 83 kW πίσω).

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!