NEAPINED

Alfa Romeo: Ηλεκτρική Giulia Quadrifoglio με 1.000 άλογα – Δείτε τι ετοιμάζουν οι Ιταλοί

Ο CEO της ιταλικής μάρκας, Jean-Philippe Imparato, επιβεβαίωσε σε συνέντευξη του πως η νέα γενιά της Giulia θα είναι ηλεκτρική και πως ετοιμάζεται ένα σούπερ GT ανάλογο με την 8C Competizione.

Η Alfa Romeo ετοιμάζεται για το πέρασμα στην ηλεκτροκίνηση ξεκινώντας από του χρόνου όταν θα λανσάρει το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Ένα κόμπακτ EV SUV που θα βασίζεται στην πλατφόρμα των Jeep Avenger και Opel Mokka-e και θα αποτελέσει το βασικό μοντέλο και το κενό που άφησε η MiTo.

Το μεγαλύτερο όμως ενδιαφέρον συγκεντρώνει η νέα Giulia. Γνωρίζαμε πως θα συνέχιζε στη νέα της γενιά και τώρα έρχεται η επίσημη επιβεβαίωση. Θα είναι πλήρως ηλεκτρική και θα βασίζεται στη νέα STLA-Large πλατφόρμα που θα έχει δίκτυο 800V με όλα τα πλεονεκτήματα ενός σύγχρονου EV.

Η επόμενη Giulia δε θα βγάζει τίποτα από πίσω, θα είναι πολύ πιο ήσυχη, αλλά και πολύ πιο γρήγορη!

Η βασική Giulia EV θα έχει ένα ηλεκτρικό μοτέρ με ισχύ 350 ίππους. Στη συνέχεια θα υπάρχει η Veloce με 800 ίππους και δύο μοτέρ, ενώ η κορυφαία Quadrifoglio θα αποδίδει 1.000 ίππους! Ανάλογα με την έκδοση η αυτονομία θα ξεκινά από τα 500 χιλιόμετρα και θα φτάνει τα 800.

Μετά την Giulia θα λανσαριστεί ένα μεγάλο ηλεκτρικό SUV που θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα της Alfa Romeo. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το χρονοδιάγραμμα των Ιταλών.

  • 2023: Λανσάρισμα Tonale plug-in hybrid
  • 2023: Ανανεωμένες Giulia και Stelvio
  • 2023: Supercar που θα αποτίνει φόρο τιμής στην 33 Stradale
  • 2024: Κόμπακτ SUV με mild hybrid και EV έκδοση
  • 2025: Νέα ηλεκτρική Guilia (D-segment)
  • 2026: Νέα ηλεκτρική Stelvio
  • 2027: Ηλεκτρικά SUV ναυαρχίδα (E-segment)

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!