NEA

100 χιλιάρικα έπιασε η Integrale του Mr. Bean

Η συγκεκριμένη αγοράστηκε από τον γνωστό Βρετανό ηθοποιό το 2021, με 87.000 χιλιόμετρα στο κοντέρ και πωλήθηκε πριν από μερικές μέρες.

Από τον Rowan Atkinson, γνωστός για το ρόλο του Mr. Bean, δεν λείπουν τα σπάνια αυτοκίνητα, καθώς είναι φανατικός συλλέκτης και έχει πολύ μεγάλη αγάπη για τα σπορ τετράτροχα. Είχε στην κατοχή του πολλά ιδιαίτερα αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και μία πανάκριβη McLaren F1 την οποία χρησιμοποιεί ως καθημερινό του αυτοκίνητο, έχοντας γράψει μαζί της σχεδόν 65.000 χιλιόμετρα!

Ωστόσο, την πούλησε το 2015 επειδή είχε δύο πολύ σοβαρά ατυχήματα μέσα σε μια δεκαετία. Και όπως είχε πει και ο ίδιος είχε πλέον μεγαλώσει για να οδηγεί ένα αυτοκίνητο που ήταν πλέον too much για τον ίδιο. Τότε από την πώληση είχε καταφέρει να ενισχύει το ταμείο του κατά 12 εκατομμύρια σε σχέση με τα μόλις 100.000 ευρώ που του απόφερε η Lancia Delta Integrale Evo II.

Το 2011 πωλήθηκε στην Ιαπωνία και μόλις πριν από δύο χρόνια την αγόρασε ο Atkinson. Ο οποίος παρά τα 3.000 χλμ. που έκανε, μάλλον δεν κατάφερε ποτέ να τη συνηθίσει και αποφάσισε να την πουλήσει.

Πρόκειται για μία «πολιτική» Delta HF Integrale Evoluzione II που κατασκευάστηκε το 1993. Κάτω από το καπό της έχει έναν δίλιτρο 16βαλβιδο κινητήρα με 218 άλογα και έκανε το 0-100 χλμ./ώρα σε 5,7 δευτερόλεπτα. Η Delta Integrale με τα χαρακτηριστικά χρώματα την εποχή της Martini είχε κυριαρχήσει στα τέλη της δεκαετίας του 1980 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!