NEA

Η Tesla απειλεί τον γερμανικό ανταγωνισμό

Αν η Tesla επιτύχει τον στόχο της για φέτος θα ξεπεράσει εύκολα την Audi και βάζει στόχο για την κορυφή των premium κατασκευαστών.

Η περσινή ήταν μία ακόμη χρονιά ρεκόρ για την Tesla με άνοδο των πωλήσεων της αμερικανικής εταιρίας στο +40% και με πάνω από 1,31 εκατομμύρια μονάδες. Πρόκειται για μία εντυπωσιακή επίδοση αν σκεφτεί κανείς την πανδημία, τις ελλείψεις πρώτων υλών και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Χαρακτηριστικό της όλης κατάστασης είναι ότι η BMW είχε πέρσι πτώση 5% με 2,4 εκατ. μονάδες, η Mercedes-Benz άνοδο 5% με 2,04 εκατ. μονάδες και η Audi πτώση 4% με 1,61 εκατ. μονάδες.

Στα ηλεκτρικά πάντως η κυριαρχία της είναι ολοκληρωτική, καθώς και οι τρεις Γερμανοί είχαν 483.200 πωλήσεις μέσα στο 2022, αριθμός που αντιστοιχεί στο μόλις 37% των πωλήσεων της Tesla.

Πάντως, για φέτος οι εκτιμήσεις της Tesla κάνουν λόγο για 1,8 εκατομμύρια μονάδες. Κάτι που αν επιτευχθεί θα φέρει την Tesla πολύ κοντά στο γερμανικό top-3 των premium κατασκευαστών.

Όπως και να έχει τα πράγματα για την αμερικανική εταιρία προβλέπονται ευοίωνα, τόσο επειδή θα λανσάρει το Model 2 όσο και χάρη στο νέο gigafactory στο Μεξικό.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!