NEA

H νέα Porsche 911 GT2 RS θα είναι ανεπανάληπτη

Η Porsche θέλει με τη νέα GT2 RS να διαλύσει το ρεκόρ στο Nurburgring. Ταυτόχρονα, ετοιμάζει την επόμενη εξηλεκτρισμένη γενιά της 911.

Κάπου το 2026 αναμένεται να δούμε τη νέα GT2 RS η οποία θα έχει ένα υβριδικό σύστημα που θα βασίζεται στον turbo εξακύλινδρο των 3,8 λίτρων, με στοιχεία από την αγωνιστική 963 LMDh και με την ισχύ να ξεπερνά τους 700 ίππους.

Το υβριδικό σύστημα θα είναι ένα απλό υβριδικό και όχι ένα plug-in όπως στη Ferrari SF90. Με αυτόν τον τρόπο η εταιρία θέλει να διατηρήσει το βάρος χαμηλά (το υβριδικό μέρος θα βρίσκεται κάτω από τα 100 κιλά) και να αποφύγει μία μεγαλύτερη και βαρύτερη μπαταρία που απαιτεί ένα PHEV.

Το ηλεκτρικό μοτέρ θα είναι ενσωματωμένο στο κιβώτιο και μία μικρή μπαταρία θα βρίσκεται στο πίσω μέρος, προσφέροντας μία αναλογία 39/61 στην κατανομή του βάρους ανάμεσα στους δύο άξονες.

Όπως στην GT2 RS, που τη διαφοροποιεί η Turbo από την GT3, η κίνηση λογικά θα μεταφέρεται στους πίσω τροχούς, ενώ μένει να δούμε αν θα διατηρηθεί και το μηχανικό κιβώτιο.

Τέλος, να πούμε πως εκτός από την πιο ισχυρή θα είναι και η πιο ακριβή 911 παραγωγής καθώς η τιμή της υπολογίζεται να ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!