NEAPINED

Alfa Romeo Castello: Ηλεκτρική ναυαρχίδα με επτά θέσεις

Οι Ιταλοί θέλουν να έχουν δυνατό παρόν και στις μεγάλες κατηγορίες στοχεύοντας στις αγορές των ΗΠΑ και της Κίνας.

Αυτό θα το πετύχουν με ένα SUV που θα είναι μεγαλύτερο από την Stelvio και θα χρησιμοποιεί την μεγάλη πλατφόρμα STLA Large της Stellantis. Θα παράγεται στο εργοστάσιο στο Cassino της Ιταλίας, έτσι ώστε να παραμείνει ένα γνήσια ιταλικό προϊόν.

Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato το SUV θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και θα τοποθετηθεί απέναντι σε μοντέλα όπως τα BMW iX, Mercedes-Benz EQS SUV και Audi Q8 E-Tron.

Ο Imparato είπε ότι το SUV θα έχει πλατφόρμα 800 Volt ώστε να μπορεί να φορτίζει τις μπαταρίες του στο 80% σε λιγότερο από 20 λεπτά. Επίσης, θα έχει και διάφορα άλλα προηγμένα χαρακτηριστικά με την αυτονομία να αγγίζει τα 800 χιλιόμετρα.

H ναυαρχίδα της Alfa Romeo πιθανότατα θα ονομάζεται Castello και θα βρεθεί αντιμέτωπη με μοντέλα όπως τα Mercedes GLE, BMW X5, Audi Q7 κ.α. Για την ιστορία να αναφέρουμε πως η ονομασία της Castello προέρχεται από το Κάστρο των Σφόρτσα (Castello Sfortzeso) που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο του Μιλάνου.

Θα παρουσιαστεί το 2027, κάτι που σημαίνει πως η Castello πιθανότατα να είναι αποκλειστικά ηλεκτρική με μπαταρίες έως 118 kWh. Από εκείνη περίπου τη χρονιά η Alfa Romeo θα παράγει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Στην πλατφόρμα της Castello θα βασίζονται τα νέα Jeep Grand Cherokee και ένα μεγάλο SUV της Dodge. Του χρόνου θα παρουσιαστεί η Brennero. Εδώ μπορείτε να μάθετε τα πλάνα της ιταλικής εταιρίας.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!