NEAPINED

2035: Η Γερμανία αντιδρά στην κατάργηση των θερμικών κινητήρων – Ξεκίνησε επανάσταση

Η Γερμανία έχει σχηματίσει συμμαχία με την Ιταλία και ορισμένες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που αντιτίθενται στη σχεδιαζόμενη σταδιακή κατάργηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης από το 2035 και θέλουν να κάνουν τη δική τους πρόταση.

Οι υπουργοί Μεταφορών από την Τσεχική Δημοκρατία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία συναντήθηκαν τη Δευτέρα για να συζητήσουν αλλαγές στα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η πρόταση χρειάζεται επειγόντως αλλαγές», δήλωσε τη Δευτέρα ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών Φόλκερ Βίσινγκ.

Ο Wissing είπε ότι τον σκεπτικισμό σχετικά με τη σταδιακή κατάργηση των οχημάτων εσωτερικής καύσης συμμερίζονται μεταξύ άλλων η Ιταλία, η Πολωνία και η Τσεχική Δημοκρατία.

Πρόσθεσε ότι η ομάδα των χωρών θέλει μια ξεχωριστή κατηγορία αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης που θα μπορούν να κινούνται με συνθετικά καύσιμα ουδέτερα από άνθρακα, μετά το 2035.

«Η απαγόρευση του κινητήρα εσωτερικής καύσης, όταν μπορεί να λειτουργεί με κλιματικά ουδέτερο τρόπο, φαίνεται λάθος προσέγγιση για εμάς», είπε.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!