NEAPINED

Monofuselage: Το κάρμπον μονοκόκ πλαίσιο της Lamborghini LB744 [video]

Οι Ιταλοί έχουν ξεκινήσει να μας δίνουν με το σταγονόμετρο επίσημα στοιχεία για το supercar που θα αντικαταστήσει την Aventador.

Λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη των στοιχείων για το plug-in υβριδικό σύστημα των 1.015 ίππων έφτασε η ώρα για την Lamborghini να δώσει μερικές λεπτομέρειες για το πλαίσιο. Της LB744 ή της Revuelto, όπως θέλουν οι φήμες να ονομάζεται ο αντικαταστάτης της Aventador.

Όπως μπορείτε να δείτε και στα βίντεο ο μονοκόκ κλωβός ονομάζεται Monofuselage και αποτελείται από πολυμερισμένα CFRP (Carbon Fiber Reinforced Plastic) ανθρακονήματα. O κλωβός συνδυάζεται με υψηλής αντοχής αλουμινένια δομικά στοιχεία που εκτείνονται μέχρι τα άκρα του σασί.

Σε σχέση με την Aventador και σύμφωνα με την Lamborghini, το νέο πλαίσιο είναι 10% ελαφρύτερο και 25% πιο δύσκαμπτο με τον βαθμό ακαμψίας να φτάνει τα 40.000 Nm/μοίρα.

Υπενθυμίζεται πως LB744 είναι το ισχυρότερο μοντέλο που θα βγει από την Sant’ Agata και το πρώτο με τετραψήφια ισχύ. Στην καρδιά του συστήματος πρόωσης βρίσκεται ένας ατμοσφαιρικός V12 των 6,5 λίτρων που βρίσκεται τοποθετημένος στο κέντρο. Είναι ο ισχυρότερος που έχει κατασκευάσει ποτέ η Lamborghini και αποδίδει 825 ίππους. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.


Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!