NEAPINED

Έρχονται τα μικρά και φτηνά ηλεκτρικά Hyundai!

Έτσι όπως έχουν τα πράγματα τα μικρά και φτηνά ηλεκτρικά θα θεωρούνται όσα κοστίζουν περίπου στο εικοσάρικο.

Προς το παρόν υπάρχουν ελάχιστα ηλεκτρικά που να κοστίζουν περίπου 20.000 ευρώ. Με ή χωρίς τις επιδοτήσεις, οι οποίες λογικά δεν θα υπάρχουν στα επόμενα χρόνια με αποτέλεσμα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να κοστίζουν όσο και τα συμβατικά. Και αυτό επειδή τα τελευταία έχουν ήδη ακριβύνει κατά πολύ.

Πρόσφατα, η Volkswagen ανακοίνωσε το ID. 2 των 25.000 ευρώ και πως κάπου το 2026 θα λανσάρει και το ID. 1 που θα κοστίζει κάτω από τα 20 χιλιάρικα.

Ωστόσο, οι Γερμανοί μάλλον λογαριάζουν δίχως τους Κορεάτες, οι οποίοι ετοιμάζουν μικρά, προσιτά ηλεκτρικά με μια τιμή γύρω στις 20.000 ευρώ. Μάλιστα, πέρα από ένα city-car, που θα συμπορευτεί για ένα διάστημα με το i10, ετοιμάζουν και ένα μικρό ηλεκτρικό SUV (στις φωτογραφίες βλέπετε το Casper που κυκλοφορεί στην Ινδία).

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες το πρώτο από τα δύο, το μίνι δηλαδή, μπορεί να παρουσιαστεί πριν το τέλος της χρονιάς και το SUV προς τα τέλη του 2024. Και ίσως τότε προκύψει ένας έντονος ανταγωνισμός με τα αντίστοιχα μοντέλα που ετοιμάζει ο όμιλος Volkswagen.

Η βάση τους δεν θα είναι, για λόγους κόστους, το ειδικά εξελιγμένο πλαίσιο E-GMP που χρησιμοποιείται στα μεγάλο EVs της μάρκας αλλά μια εξελιγμένη εκδοχή του Κ1. Του πλαισίου δηλαδή που χρησιμοποιείται ήδη στα i10 και Kia Picanto, καθώς και στο Casper.

Toυ μικρού SUV που δεν έρχεται μεν στην Ευρώπη αλλά που σημειώνει επιτυχία σε άλλες αγορές και λόγω της εμφάνισής του. Η οποία στη μελλοντική ηλεκτρική του έκδοση -μια που βασίζεται στο υπάρχον μοντέλο και θα προηγηθεί θα παρουσιαστεί εντός της χρονιάς- θα ακολουθεί τις γραμμές τόσο του Ioniq 5 όσο και του ολοκαίνουργιου Kona EV που μόλις παρουσιάστηκε.

Τα ηλεκτρικά μίνι της Hyundai θα έχουν έναν άξονα που θα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που συνθέτουν το σύστημα πρόωσης πλην της μπαταρίας -κινητήρα, κιβώτιο, ηλεκτρονικά ελέγχου- με μέγιστη απόδοση που θα φτάνει έως και τους 184 ίππους.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!