NEAPINED

Έρχεται το νέο Mini Countryman EV

Μέσα στη χρονιά θα παρουσιαστεί η νέα γενιά Countryman με την παραγωγή του μοντέλου να ξεκινά τον ερχόμενο Νοέμβριο στο εργοστάσιο της μάρκας στη Λειψία.

Προς το παρόν η Mini έδωσε τα πρώτα επίσημα στοιχεία και φωτογραφίες. Μεταξύ άλλων αναφέρεται πως το νέο Countryman θα φτάνει σε μήκος τα 4,429 μέτρα, κάτι που συνεπάγεται σε μια αύξηση κατά 13 εκατοστά σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο. Το ύψος μεγάλωσε και αυτό κατά 6 εκατοστά φτάνοντας τα 1,613 μέτρα.

Το σύστημα πρόωσης του Countryman E έχει ένα μοτέρ 191 ίππων, ενώ το Countryman SE ALL4 έχει δύο μοτέρ με συνδυασμένη ισχύ στους 313 ίππους. Μία μπαταρία με χωρητικότητα στις 64,7 kWh προσφέρει αυτονομία περίπου 450 χιλιομέτρων.

Όσο για το εσωτερικό η εταιρία αναφέρει ότι οι επιφάνειες των ταμπλό, του τιμονιού, της οροφής και του δαπέδου, καθώς και τα πατάκια είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο πολυεστέρα που προέρχεται από μπουκάλια PET και υπολείμματα χαλιών.

Οι πωλήσεις του νέου ηλεκτρικού Countryman θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2024. Η εν λόγω έκδοση θα αντικαταστήσει την plug-in υβριδική και θα πωλείται παράλληλα με τις εκδόσεις βενζίνης (με τρικύλινδρους και τετρακύλινδρους κινητήρες).

Θα υπάρξουν και πιο σπορ εκδόσεις -τόσο για το ηλεκτρικό όσο και για το βενζινοκίνητο- με τα λογότυπα S και JCW. Αξιοσημείωτο είναι πως τετρακίνηση θα υπάρχει μόνο στο ηλεκτρικό.

Τέλος, να πούμε πως στην παραγωγή και κατανάλωση ενέργειας του «πράσινου εργοστασίου» του BMW Group στη Λειψία συμβάλλουν τέσσερις ανεμογεννήτριες με ύψος 190 μέτρα στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου. Μπορούν να παράγουν περισσότερα από 20 GWh ηλεκτρικής ενέργειας από αιολική ενέργεια ετησίως.

Επίσης, στο Battery Farm έως και 700 μπαταρίες υψηλής τάσης δεύτερης ζωής από οχήματα BMW i3 χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση ενέργειας, όπως αυτή που παράγεται από τις ανεμογεννήτριες.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!