NEAPINED

Πόσο ασφαλή είναι τα σύγχρονα αυτοκίνητα; [video]

Ένα crash-test με δύο παλιά αυτοκίνητα μας δείχνει την πρόοδο και τα πολύ υψηλά επίπεδα παθητικής ασφάλειας που προσφέρουν τα σημερινά οχήματα.

Πολλές φορές τα επίπεδα ασφάλειας που προσφέρουν τα σύγχρονα αυτοκίνητα τα λαμβάνουμε ως δεδομένα.

Ωστόσο, για να φτάσουμε στο σημείο τα αυτοκίνητα να έχουν μέχρι και ραντάρ που σκανάρουν τους δρόμους ή οι επιβάτες να βγαίνουν ατσαλάκωτοι μετά από ένα τρομερό τροχαίο, πέρασαν πολλά χρόνια.

Ένα από τα πολλά βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο έρχεται να μας το υπενθυμίσει. Το συγκεκριμένο crash-test αφορά σε μετωπική σύγκρουση του pickup μοντέλου Ford F150 και του σπορ μοντέλου Mitsubishi 3200 GT.

Και τα δύο αυτοκίνητα κατασκευάζονταν στην δεκαετία του 90 με τα δεδομένα εκείνης της εποχής σε ό,τι έχει να κάνει με παθητική ασφάλεια που προσφέρουν.

Όπως θα δείτε και τα δύο αυτοκίνητα παθαίνουν σοβαρές ζημιές ενώ μόνο από μεγάλη τύχη θα μπορούσε να βγει κάποιος ζωντανός από εκεί μέσα.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε συγκριτικά crash-test ανάμεσα σε σχετικά σύγχρονα αυτοκίνητα και προηγούμενων δεκαετιών.

Αυτά τα έχεις διαβάσει;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!