NEA

Volvo EX90 Excellence: Η απόλυτη άνεση στα Σουηδικά [video]

Το νέο EX90 είναι ορόσημο στην πορεία προς τον μετασχηματισμό της Volvo σε εταιρεία αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2030.

Το νέο Volvo EX90 Excellence είναι ένα ήδη ξεχωριστό αυτοκίνητο που έγινε ακόμη πιο ξεχωριστό. Είναι η κορυφαία έκδοση του Volvo EX90 που θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό. Παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες στη Σανγκάη και αναβαθμίζει την premium εμπειρία σε ένα ακόμα υψηλότερο επίπεδο.

Το Volvo EX90 Excellence είναι ιδανικό για να μην καθίσει κανείς πίσω από το τιμόνι αλλά για να χαλαρώσει στα πίσω καθίσματα με απόλυτο στυλ και άνεση πρώτης θέσης, προκειμένου να εξασφαλίσει λίγο περισσότερο προσωπικό χρόνο.

Εξωτερικά, το Volvo EX90 Excellence περιλαμβάνει μερικές μικρές αλλαγές σε σχέση με την 7θέσια εκδοχή του μοντέλου, οι οποίες του προσδίδουν ακόμη πιο επιβλητική και εντυπωσιακή εμφάνιση. Αλλαγές όπως η διχρωμία του αμαξώματος ή οι ειδικά σχεδιασμένες σφυρήλατες ζάντες 22 ιντσών, βελτιστοποιημένες για αεροδυναμική απόδοση, μεγαλύτερη στιβαρότητα και καλύτερο κράτημα.  

Απαράμιλλη άνεση στο εσωτερικό

Στο εσωτερικό συντελείται η μεγάλη αλλαγή. Η πιο εμφανής διαφορά είναι ότι έχουν αφαιρεθεί οι θέσεις της πίσω σειράς και έχουν αντικατασταθεί με δύο ανεξάρτητα καθίσματα που περιλαμβάνουν άνετα μαλακά μαξιλάρια.

Ανάμεσα στα δύο καθίσματα υπάρχει ένα ψυγείο με χώρο για ένα μεγάλο μπουκάλι, ενώ στην κεντρική κονσόλα βρίσκεται ενσωματωμένο ένα πάνελ αφής που προσφέρει άνετη πρόσβαση στα χειριστήρια για τη θέρμανση τριών επιπέδων του καθίσματος και τη λειτουργία μασάζ (πέντε επιπέδων).

Το μεγάλο κρυστάλλινο στοιχείο Orrefors στην κεντρική κονσόλα είναι ένας μικροδιακόπτης που ελέγχει την παροχή αρώματος, υποστηρίζοντας έως και τρία διαφορετικά αρώματα. Αυτή η αισθητηριακή πρόσληψη ενισχύεται από τον ατμοσφαιρικό φωτισμό της καμπίνας.

Από πλευράς υλικών, το Volvo EX90 Excellence διατίθεται είτε με μία ειδική μάλλινη πλέξη είτε με επένδυση Nordico. Δημιουργημένο από υφάσματα που φτιάχτηκαν από ανακυκλωμένα υλικά, όπως φιάλες PET και υλικά βιολογικής βάσης από δάση στη Σουηδία και τη Φιλανδία, το Nordico είναι ένα οικολογικό, αλλά και πολύ προηγμένο υλικό.

Όσον αφορά τη μάλλινη πλέξη, αυτή αποτελείται από μία ίνα που έχει πιστοποιηθεί σύμφωνα με αυστηρά πρότυπα βιωσιμότητας για την καλή μεταχείριση των ζώων, περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα.

Με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας

Τεχνολογικά, το Excellence επωφελείται από την προηγμένη τεχνολογική βάση του EX90. Το Volvo EX90 Excellence διαθέτει μία αόρατη ασπίδα ασφαλείας η οποία δημιουργείται από την πιο πρόσφατη τεχνολογία στους αισθητήρες, μέσα και έξω, καθώς και από τεχνολογία lidar της Luminar στον στάνταρ εξοπλισμό και ένα επαναστατικό σύστημα ανάλυσης οδηγικής συμπεριφοράς.

Μία κεντρική υπολογιστική μονάδα -που υποστηρίζεται από την πλατφόρμα NVIDIA DRIVE, με επεξεργαστές Xavier και Orin, τις πλατφόρμες Snapdragon Cockpit της Qualcomm Technologies, Inc. και εσωτερικά εξελιγμένο λογισμικό από τους μηχανικούς της Volvo- εκτελεί τις σημαντικές λειτουργίες μέσα στο αυτοκίνητο, από την ασφάλεια, την ψυχαγωγία και την πληροφόρηση έως τη διαχείριση της μπαταρίας.

Το Volvo EX90 Excellence δεν θα είναι απλώς ένα νέο αυτοκίνητο. Θα είναι ένας εξαιρετικά προηγμένος υπολογιστής σε τροχούς και σχεδιάστηκε για να γίνεται καλύτερο με την πάροδο του χρόνου, χάρη στις τακτικές ασύρματες (over-the-air) ενημερώσεις λογισμικού.

Η κεντρική οθόνη των 14,5 ιντσών είναι μέρος ενός διαισθητικού συστήματος infotainment, ενώ χάρη στη στάνταρ σύνδεση 5G η εγκατάσταση των εφαρμογών που απαιτούνται είναι ιδιαίτερα εύκολη.

Επίσης, το νέο ηχοσύστημα High Fidelity Bowers & Wilkins, που μέσω Dolby Atmos προσφέρει, για πρώτη φορά σε ένα Volvo, μία τρισδιάστατη εμπειρία ήχου χωρίς συμβιβασμούς. Το σύστημα είναι ειδικά ρυθμισμένο για την τετραθέσια διάταξη του Volvo EX90 Excellence, με τα ηχεία που ενσωματώνονται στα προσκέφαλα να δημιουργούν μία ακόμη πιο καθηλωτική εμπειρία ήχου.

Χάρη στους δύο ηλεκτροκινητήρες και την κίνηση σε όλους τους τροχούς, το Volvo EX90 Excellence προσφέρει μία ομαλή οδηγική εμπειρία με εξαιρετικά μεγάλη αυτονομία.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!