NEA

Volvo: Υψηλή η ζήτηση για το EX90

Το μεγάλο ηλεκτρικό SUV έχει προγραμματιστεί να βγει στην παραγωγή το τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και θα συναρμολογηθεί στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας καθώς και στο Τσενγκντού της Κίνας.

Η ζήτηση αυτή έχει ξεπεράσει την παραγωγική ικανότητα της εταιρείας με την Volvo να έχει ξεπουλήσει την πρώτη προγραμματισμένη σειρά παραγωγής. Μάλιστα, είναι τόσο υψηλή που η εταιρία υποχρεώθηκε να κλείσει το βιβλίο παραγγελιών λόγω υψηλής ζήτησης.

Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία λέει ότι θα ανοίξει ξανά τα βιβλία παραγγελιών σύντομα, χωρίς να παρέχει ακριβές χρονοδιάγραμμα. Αξιοσημείωτο είναι πως το EX90 δεν αντικαθιστά το XC90 καθώς το τελευταίο θα συνεχίσει να πωλείται με κινητήρες εσωτερικής καύσης για το άμεσο μέλλον.

Η Volvo ήταν μεταξύ των πρώτων κατασκευαστών που ανακοίνωσε σχέδια για μια γκάμα μόνο ηλεκτροκίνητων μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Για να φτάσει εκεί, σκοπεύει να λανσάρει επιπλέον ηλεκτρικά κυκλοφορώντας τουλάχιστον ένα μοντέλο μέχρι το 2025.

Δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters από τις αρχές Φεβρουαρίου υποστηρίζει ότι τουλάχιστον έξι αυτοκίνητα χωρίς συμβατικούς κινητήρες θα κυκλοφορήσουν από την Volvo έως το 2026.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!