MUST_READNEAPINEDΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα φέρει χιλιάδες ανέργους

Πριν από δεκαετίες τις θέσεις εργασίας απειλούσαν τα ρομπότ. Τώρα, έρχεται μία πολύ πιο σοβαρή απειλή, αυτή της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση που αναφέρει η BMW αναφερόμενη σε μία παραγωγική διαδικασία όπου μελλοντικά χιλιάδες θέσεις εργασίας θα αντικατασταθούν από την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Συγκεκριμένα, στο εργοστάσιο Regensburg της μάρκας, εκεί όπου κατασκευάζονται μεταξύ άλλων οι X1/ X2 και η Σειρά 1, εγκαταστάθηκε ένα νέο έξυπνο σύστημα ελέγχου της ποιότητας της βαφής που χρησιμοποιεί αλγόριθμο Τεχνητής Νοημοσύνης.

Η BMW έχει εγκαταστήσει ένα σύστημα με κάμερες το οποίο «σκανάρει» το όχημα και εντοπίζει τα προβληματικά σημεία της βαφής. Στην συνέχει ειδικά ρομπότ αναλαμβάνουν για να το διορθώσουν.

Μέχρι σήμερα αυτή η διαδικασία γινόταν στο χέρι από εξειδικευμένο προσωπικό που ελέγχει όλο το αμάξωμα με λεπτομέρεια, εντοπίζοντας σημεία που υπήρχε πρόβλημα με την βαφή.

Ο νέος έξυπνος αλγόριθμος κάνει την όλη διαδικασία πιο γρήγορη και πιο αξιόπιστη ποιοτικά. Κάτι που σημαίνει ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται στον συγκεκριμένο χώρο και πολλοί χιλιάδες ακόμα μέσα στα επόμενα χρόνια θα βρεθούν μπροστά στο φάσμα της ανεργίας.

Πάντως, ακόμη και έτσι το ανθρώπινο χέρι είναι απαραίτητο, καθώς τα ρομπότ δεν μπορούν να κάνουν έλεγχο και διορθώσεις σε στενά σημεία, όπως οι αρμοί ή οι ενώσεις του αμαξώματος με τα παράθυρα.



Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!