NEA

Πυροβολισμοί σε εργοστάσιο της Mercedes με δυο νεκρούς – Σταμάτησε η παραγωγή της S-Class

Πυροβολισμοί σε εργοστάσιο της Mercedes-Benz στην πόλη Sindelfingen στη νοτιοδυτική Γερμανία άφησαν νεκρούς δύο άνδρες την Πέμπτη, εντείνοντας την πίεση στο Βερολίνο να αυστηροποιήσει τους ήδη αυστηρούς νόμους της χώρας για τα όπλα. 

Η αστυνομία συνέλαβε τον ύποπτο, έναν 53χρονο, ο οποίος άνοιξε πυρ εναντίον των θυμάτων προτού οι υπάλληλοι ασφαλείας στο σημείο τον σταματήσουν. Τα θύματα, και τα δύο 44, πέθαναν από τα τραύματά τους, είπαν.

Η παραγωγή της ναυαρχίδας πολυτελούς sedan S-Class της εταιρείας στο εργοστάσιό της στο Sindelfingen, περίπου ανεστάλη, δήλωσε εκπρόσωπος της Mercedes-Benz, προσθέτοντας ότι δεν είναι σαφές πότε θα ξαναρχίσει. 

Ο ένοπλος και τα δύο θύματα ανήκαν σε εξωτερικό πάροχο υπηρεσιών, είπε η Mercedes, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τους ρόλους τους. 

Το περιστατικό ήταν το τελευταίο από μια σειρά μαζικών πυροβολισμών στη Γερμανία τα τελευταία χρόνια, πολλοί από τους οποίους είχαν σχέση με τον εξτρεμισμό. Οι ερευνητές δεν έχουν ακόμη εξακριβώσει τα κίνητρα για τον πυροβολισμό της Πέμπτης.

Η γερμανική κυβέρνηση είχε δεσμευθεί να αυστηροποιήσει περαιτέρω τους νόμους περί όπλων, αφού ένας ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν σε μια αίθουσα των Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Αμβούργο τον Μάρτιο, σκοτώνοντας έξι. 

«Είμαστε βαθιά σοκαρισμένοι και λυπημένοι από τα τραγικά νέα», ανέφερε η Mercedes σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει πλέον κανένας κίνδυνος για τον τοπικό πληθυσμό ή τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο.

Το εργοστάσιο – με εργατικό δυναμικό 35.000 – εκκενώθηκε μετά τον πυροβολισμό, ο οποίος έλαβε χώρα αφού ο ύποπτος εισήλθε στον χώρο στις 7:45 π.μ., δήλωσαν η αστυνομία και ο εισαγγελέας της Στουτγάρδης.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, υπάρχουν πάνω από 940.000 εγγεγραμμένοι ιδιώτες κάτοχοι όπλων στη Γερμανία, η οποία έχει πληθυσμό 84 εκατομμυρίων κατοίκων.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!