NEA

Η Toyota απολογείται για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Η Toyota αποκάλυψε η ίδια ότι τα δεδομένα οχημάτων περίπου 2,15 εκατομμυρίων ιδιοκτητών στην Ιαπωνία ήταν διαθέσιμα στο κοινό για σχεδόν μια δεκαετία.

Ένα ανθρώπινο λάθος οδήγησε στην κοινοποίηση των δεδομένων του συστήματος T-Connect της Toyota σε κοινή θέα αντί για εταιρική χρήση. Λόγω ανθρώπινου λάθους, το σύστημα cloud είχε ρυθμιστεί σε δημόσιο αντί για ιδιωτικό και ενώ αυτό συνέβαινε από τον Νοέμβριο του 2013, η Toyota παρατήρησε το λάθος μόλις στα μέσα Απριλίου του τρέχοντος έτους.

Η εταιρία επισήμανε ότι το ζήτημα επηρεάζει τους ιδιοκτήτες που έχουν εγγραφεί στις κύριες πλατφόρμες υπηρεσιών cloud της. Το Reuters σημειώνει ότι το σύστημα cloud περιλαμβάνει πληροφορίες όπως οι τοποθεσίες των οχημάτων και οι κωδικοί αναγνώρισης των συσκευών του οχήματος. 

Από την διαρροή επηρεάζονται όσοι εγγράφηκαν στην υπηρεσία T-Connect της Toyota. Η υπηρεσία αυτή περιλαμβάνει αυτόματη σύνδεση με τηλεφωνικά κέντρα, υποστήριξη έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση ατυχήματος και φωνητική υποστήριξη οδήγησης με AI. 

Η Toyota αναγνώρισε το λάθος της και υποσχέθηκε ότι θα λάβει όλα τα μέτρα έτσι ώστε να μην υπάρξει παρόμοιο πρόβλημα στο μέλλον.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!