ΑΓΩΝΕΣ

GP Εμίλια Ρομάνια: Ακυρώθηκε ο αγώνας στην Ίμολα!

Η Formula 1, η FIA και οι διοργανωτές του Grand Prix της Emilia Romagna 2023 συμφώνησαν να ακυρώσουν τον αγώνα της Imola αυτό το Σαββατοκύριακο λόγω σοβαρών πλημμυρών στην ιταλική περιοχή.

Η ισχυρή βροχόπτωση προκάλεσε την έκρηξη πάνω από δώδεκα ποταμών από τις όχθες τους κατά τη διάρκεια ενός 24ώρου, ενώ οι κόκκινες προειδοποιήσεις για πλημμύρες και κατολισθήσεις παραμένουν σε ισχύ για αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η F1 έδωσε εντολή στο προσωπικό των paddock που δημιούργησαν γκαράζ και μονάδες φιλοξενίας να εγκαταλείψουν την πίστα το απόγευμα της Τρίτης ως προφύλαξη εν μέσω απειλής πλημμύρας από τον παρακείμενο ποταμό Santerno.

Επίσης, τους δόθηκε εντολή να μην επιστρέψουν καθόλου στον χώρο την Τετάρτη. Εν τω μεταξύ, ορισμένες ομάδες επέλεξαν να μετεγκαταστήσουν μέλη του προσωπικού σε διαφορετικά ξενοδοχεία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της F1 Stefano Domenicali δήλωσε: «Είναι τόσο τραγωδία να βλέπεις τι συνέβη στην Imola και την Emilia Romagna, την πόλη και την περιοχή στην οποία μεγάλωσα και οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι με τα θύματα των πλημμυρών και τις οικογένειες και τις κοινότητες που επλήγησαν.

«Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη και τον θαυμασμό μου για τις απίστευτες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που εργάζονται ακούραστα για να βοηθήσουν όσους χρειάζονται βοήθεια και να ανακουφίσουν την κατάσταση – είναι ήρωες και ολόκληρη η Ιταλία είναι περήφανη γι’ αυτούς.

Η απόφαση που πάρθηκε είναι η σωστή για όλους στις τοπικές κοινωνίες και την οικογένεια της F1, καθώς πρέπει να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και να μην δημιουργήσουμε επιπλέον βάρος για τις αρχές ενώ αντιμετωπίζουν αυτή την πολύ απαίσια κατάσταση».

Θεωρείται πολύ απίθανο το Emilia Romagna GP να επαναπρογραμματιστεί για αργότερα μέσα στο έτος λόγω της συμφόρησης του ημερολογίου.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!