NEA

Ένα superbike με την υπογραφή του Mika Hakkinen [video]

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής επενδύει στην φινλανδική Verge Motorcycles και προμοτάρει ένα φανταστικό ηλεκτρικό superbike.

Ο 54χρονος πλέον Mika Hakkinen μπορεί να άφησε την ενεργό δράση και την F1 το 2001 για χάρη της οικογένειας του, αλλά συνέχισε να έχει εμπλοκή με διάφορες εταιρίες, από την Nokian Tires μέχρι την Mercedes.

Πρόσφατα, επένδυσε στην Verge ως μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της εταιρίας και τώρα παρουσιάζει ένα superbike που κοστίζει περίπου 80.000 ευρώ. Ονομάζεται Mika Häkkinen Edition και βασίζεται στην Verge TS Pro.

Ο ηλεκτροκινητήρας είναι ενσωματωμένος στο πίσω τροχό και με 1.000 Nm ωθεί το απίστευτο αυτό superbike μέχρι τα 200 χλμ./ώρα τελικής ταχύτητας. Όσο για τα 0-96 χλμ./ώρα, αυτά αποτελούν υπόθεση μόλις 3,5 δευτερολέπτων. Η αυτονομία είναι στα 350 χιλιόμετρα και σε ταχυφορτιστή η μπαταρία φορτίζει μέσα σε μόλις 35 λεπτά.

Τα χρώματα του superbike δεν είναι καθόλου τυχαία και μας παραπέμπουν σε αυτά που είχαν τα μονοθέσια της McLaren-Mercedes τις χρονιές 1998 και 1999, όταν ο Mika είχε κατακτήσει τα δύο σερί πρωταθλήματα και στη συνέχεια ακολούθησε η κυριαρχία της Ferrari και του Michael Schumacher (2000-2004). Το 2001 άφησε την F1 και μέχρι το 2007 αγωνιζόταν στο DTM.


Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!