NEA

Η Ιταλία, η Γαλλία και άλλες χώρες θέλουν να μπλοκάρουν το Euro 7

Ο υπουργός Μεταφορών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, πιστεύει ότι ο προτεινόμενος κανονισμός Euro 7 είναι «προφανώς λάθος» και δεν βοηθά καν από περιβαλλοντική άποψη.

Ο υπουργός Μεταφορών της Ιταλίας δήλωσε την Τρίτη ότι η Ιταλία και οι σύμμαχοί της στην Ευρωπαϊκή Ένωση μπορούν να μπλοκάρουν τον κανονισμό Euro 7 που αυστηροποιεί τα όρια εκπομπών των οχημάτων για ρύπους, συμπεριλαμβανομένων των οξειδίων του αζώτου και του μονοξειδίου του άνθρακα από το 2025.

Οι χώρες της ΕΕ και οι νομοθέτες πρόκειται να διαπραγματευτούν φέτος την προτεινόμενη νομοθεσία, η οποία αφορά σε αυτοκίνητα και φορτηγά από τον Ιούλιο του 2025 και σε λεωφορεία και φορτηγά δύο χρόνια αργότερα.

Ο προτεινόμενος κανονισμός Euro 7 είναι «προφανώς λάθος» και δεν βοηθά καν από περιβαλλοντική άποψη, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι , ηγέτης του κόμματος του συνασπισμού League στην ιταλική δεξιά κυβέρνηση.

Η Ιταλία, μαζί με τη Γαλλία, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Ρουμανία, την Πορτογαλία, τη Σλοβακία, τη Βουλγαρία, την Πολωνία και την Ουγγαρία, έχουν τους αριθμούς για να εμποδίσουν αυτή την κίνηση, είπε ο Σαλβίνι κατά τη διάρκεια συνεδρίου αντιπροσώπων αυτοκινήτων στη Βερόνα.

«Είμαστε πλέον μια ανασταλτική μειοψηφία, θέλουμε να γίνουμε πλειοψηφία», πρόσθεσε.

Οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες αντεπιτίθενται στους προτεινόμενους κανονισμούς εκπομπών που υποστηρίζουν ότι είναι πολύ δαπανηροί, βιαστικοί και περιττοί.

Από την άλλη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λέει ότι η προδιαγραφή Euro 7 είναι απαραίτητοι για τη μείωση των επιβλαβών εκπομπών και την αποφυγή επανάληψης του σκανδάλου ντίζελ του Ομίλου Volkswagen. Δικαιολογία ή όχι;

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!