NEAPINED

Είναι αυτό το νέο Mazda MX-5 με φουλ υβριδική κίνηση;

Σχέδια από μία πατέντα της Mazda από το γραφείο ευρεσιτεχνιών στις ΗΠΑ, δείχνει ένα σπορ μοντέλο με τρεις ηλεκτροκινητήρες, έναν περιστροφικό κινητήρα και κίνηση σε όλους τους τροχούς. Μήπως υπάρχει ακόμη ελπίδα για ένα σπορ με Wankel;

Παρόλο που η πατέντα είχε κατοχυρωθεί πριν από δύο χρόνια οι οπαδοί του Wankel μπορούν ακόμη να ελπίζουν στην επιστροφή του Wankel. Όπως είδαμε και στο υβριδικό σύστημα e-Skyactiv R-EV του MX-30, αλλά με μια διαφορετική εκτέλεση.

Πάντως, η πατέντα δεν περιέχει σαφείς λεπτομέρειες για τον ίδιο τον περιστροφικό κινητήρα. Δείχνει όμως ότι ο κινητήρας εσωτερικής καύσης είναι κρυμμένος κάτω από το μπροστινό καπό ως μέρος ενός πολύπλοκου υβριδικού συστήματος που χρησιμοποιεί επίσης διαφορετικούς ηλεκτρικούς κινητήρες.

Συνολικά υπάρχουν τρία ηλεκτρικά μοτέρ. Μπροστά, δεξιά και αριστερά του Wankel, υπάρχουν δύο μικρότεροι επαγωγικοί κινητήρες με τους δικούς τους κινητήριους άξονες για τους μπροστινούς τροχούς. Πίσω από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, βρίσκεται ένας σύγχρονος μόνιμου μαγνήτη κινητήρας, ο οποίος, όπως και ο Wankel, στέλνει τη δύναμή του σε ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και μετά στον πίσω άξονα.

Με αυτό τον τρόπο θα μπορούσε να υπάρχει εκκίνηση και κίνηση μόνο με ηλεκτρική ενέργεια και ταυτόχρονα να συμπληρώνεται η έλλειψη ροπής στις χαμηλές σ.α.λ.

Θα μπορούσε ένα τέτοιο σύστημα να υποστηρίξει μια σειρά από σπορ Mazda συμπεριλαμβανομένων του νέου MX-5; Γιατί όχι, αφού οι Ιάπωνες έχουν δείξει την απροθυμία τους απέναντι στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και πως θέλουν να κρατήσουν ζωντανούς τους θερμικούς κινητήρες για όσο μπορούν. Ακόμη και τον Wankel.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!