NEA

Κοψοχρονιά αγόρασε μοσχοβίτικη εταιρία τον βίο της VW στη Ρωσία

Η Volkswagen σύναψε συμφωνία με την Avilon που έχει έδρα τη Μόσχα και εκποίησε όλες τις μετοχές των θυγατρικών της και των μονάδων παραγωγής.

Η Volkswagen είχε επενδύσει 774 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του εργοστασίου στην Καλούγκα, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί το 2007.

Λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, από τον Φεβρουάριο του 2022 η VW διέκοψε κάθε της δραστηριότητα επί ρωσικού εδάφους. Ωστόσο, είχε συνεχιστεί η μερική μισθοδοσία των 4.000 εργαζομένων μέχρι νεωτέρας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η Avilon κατέβαλε περίπου 125 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει το όλο πακέτο μαζί με το εργοστάσιο στην Καλούγκα που έχει παραγωγικότητα 225.000 οχημάτων ετησίως.

Δεν έχει γνωστοποιηθεί αν υπάρχει σχετική ρήτρα που να προβλέπει την επιστροφή της VW. Πάντως, αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο, θα έλεγε κανείς πως οι Ρώσοι αγόρασαν κοψοχρονιά…

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!