NEA

RIP: Μία Mercedes-AMG One λιγότερη

Θλίψη σε κάθε petrolhead προκαλεί η είδηση μιας καμένης AMG One, μίας από τις μόλις 275 που θα κατασκευαστούν συνολικά.

Εννοείται πως ακόμη μεγαλύτερη στενοχώρια έχει ο ιδιοκτήτης του γερμανικού hypercar που περίμενε αρκετά χρόνια για να το παραλάβει. Την αποκάλυψη έκανε η βρετανική εφημερίδα The Sun, στην οποία η Mercedes δήλωσε ότι ερευνά ακόμα τα αίτια της πυρκαγιάς.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως για την ολική καταστροφή του αυτοκινήτου να οφείλεται από την μπαταρία του. Ωστόσο, υπάρχουν αναφορές πως το αυτοκίνητο άρπαξε φωτιά από τα φρένα του φορτηγού που το μετέφερε!

Βλέπετε το ειρωνικό της υπόθεσης είναι πως η άμοιρη AMG One κάηκε δίχως καν να έχει πάρει μπροστά και την ώρα που βρισκόταν πάνω σε ένα τρέιλερ. Συγκεκριμένα, στις 17 Μαΐου γύρω στις 5 το πρωί, στον αυτοκινητόδρομο M6 στο Staffordshire της Βρετανίας.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό να πούμε πως το σύστημα πρόωσης της AMG One συναρμολογείται στο Κόβεντρι, στο τμήμα Mercedes-AMG High Performance Powertrains, όπου κατασκευάζονται και οι κινητήρες της F1. Εκεί γίνεται και μια μικρή δοκιμή πριν την παράδοση.

Στη συνέχεια κάθε AMG One μεταφέρεται με ειδικό φορτηγό που έχει ειδικό κοντέινερ μέχρι τα κεντρικά γραφεία της Mercedes-AMG, στο Affalterbach. Εκεί γίνεται και η παράδοση.

Όσο για τη συγκεκριμένη περίπτωση, ίσως ο ιδιοκτήτης να είναι και τυχερός αφού δεν φέρει ευθύνη και πιθανότατα να υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη από το εργοστάσιο. Το μόνο που μάλλον θα χρειαστεί να κάνει, είναι λίγη περισσότερο υπομονή.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!