ΑΓΩΝΕΣ

Η Nissan στον 24ωρο αγώνα αντοχής Fuji με το Z Racing Concept

To Nissan Z Racing Concept, το οποίο κινείται με καύσιμο ουδέτερο από άνθρακα, θα συμμετάσχει στον 24ωρο αγώνα NAPAC Fuji SUPER TEC, στον δεύτερο γύρο της σειράς ENEOS Super Taikyu 2023. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί από τις 26 έως τις 28 Μαΐου, στο Fuji Speedway στην περιφέρεια της Shizuoka.

Με το Nissan Z, η Nissan και η NMC αναλαμβάνουν την πρόκληση να συμμετάσχουν σε νέες κατηγορίες του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Πέρυσι, το νέο αγωνιστικό μοντέλο  μπήκε για πρώτη φορά στον 24ωρο αγώνα αντοχής και έλαβε την καρό σημαία.

Φέτος, το Nissan Z Racing Concept θα εισέλθει και πάλι στην κατηγορία ST-Q για οχήματα ανάπτυξης. Το μοντέλο που θα συμμετάσχει στον αγώνα βασίζεται στο Nissan Z GT4, με βελτιώσεις που επικεντρώνονται κυρίως στην αεροδυναμική και τα μέρη του συστήματος ψύξης.

Η συμμετοχή στον αγώνα θα επιτρέψει στη Nissan και την NMC να συλλέξουν δεδομένα που χρειάζονται για την ανάπτυξη αγωνιστικών αυτοκινήτων και ανταλλακτικών aftermarket, αλλά και να εμπλουτίσουν την εμπειρία τους στη λειτουργία με  καύσιμο ουδέτερου άνθρακα.

Η Nissan στοχεύει να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα σε όλο τον κύκλο ζωής των προϊόντων της, έως το οικονομικό έτος 2050. Εκτός από τη συμμετοχή στο αμιγώς ηλεκτρικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ABB FIA Formula E, η Nissan και η NMC στοχεύουν σε μια ευρύτερη γκάμα μηχανοκίνητων αθλημάτων με ουδέτερο άνθρακα.

«Από την άποψη της βιωσιμότητας, αναλαμβάνουμε νέες προκλήσεις για να επεκτείνουμε τις δυνατότητές μας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό», δήλωσε ο Takao Katagiri, επικεφαλής του Γραφείου Επιχειρηματικής Μονάδας Motorsports της Nissan και πρόεδρος της NMC.

«Σκοπεύουμε να πάρουμε πολλά δεδομένα μέσω αυτού του σκληρού 24ωρου αγώνα αντοχής, που μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε σε μελλοντική ανάπτυξη, για να δημιουργήσουμε ακόμα πιο συναρπαστικά αυτοκίνητα, σε παγκόσμια κλίμακα».

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!