NEA

Mercedes: Τα ηλεκτρικά θα γίνουν ακόμη περισσότερα

«Βρισκόμαστε στη μέση ενός μετασχηματισμού», δήλωσε ο Δημήτρης Ψυλλάκης, CEO της Mercedes-Benz Βορείου Αμερικής, σε συνέντευξή του στο Automotive News.

Στην ετήσια συνάντηση των αντιπροσώπων της Mercedes στη Βόρεια Αμερική αποκαλύφθηκαν μερικά από τα δυνατά όπλα της μάρκας για να αντιμετωπίσει την Tesla. Το σχέδιο της Mercedes είναι για επέκταση των ηλεκτρικών οχημάτων σε ποσοστό 40% των πωλήσεων νέων οχημάτων μέχρι το 2026 και 70% μέχρι το 2030.

Αρχικά, η Mercedes θα στοχεύσει σε δύο δημοφιλείς κατηγορίες: με μία ηλεκτρική CLA sedan (με αυτονομία έως 600 χλμ.) και μία ηλεκτρική GLC (με αυτονομία έως 500 χλμ.). Και τα δύο μοντέλα θα παρουσιαστούν μέσα στο 2023.

Η CLA προορίζεται για όσους αγοράζουν για πρώτη φορά αυτοκίνητο της Mercedes. Η GLC θα ανταγωνιστεί στην ίδια κατηγορία crossover με το Tesla Model Y.

Ενδιαφέρον έχει ότι η γερμανική εταιρία αναφέρεται σε αυτά τα αυτοκίνητα με τα παλιά τους ονόματα και όχι με το σήμα EQ. Κάτι που σημαίνει ότι η Mercedes θα επιστρέψει στην κλασική ονοματοδοσία και στα ηλεκτρικά της.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!