NEA

Citroen C5 Aircross Hybrid 136: Νέα ήπια υβριδική έκδοση

Έχοντας ως στόχο να μειώσει ακόμα περισσότερο τις εκπομπές ρύπων η γαλλική εταιρία εφοδιάζει το C5 Aircross με τον κινητήρα των 1,2 λίτρων με απόδοση 136 ίππων ο οποίος συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 29 ίππων.

Η κίνηση μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου με την ονομασία e-DCS6. Όλο το σύμπλεγμα κινητήρων και κιβωτίου αποτελούν μία ενιαία μονάδα, με στόχο τη μείωση του όγκου και του βάρους. Μία μικρή μπαταρία ιόντων λιθίου 432 Wh αποτελεί βασικό μέρος του συστήματος.

Η Citroen ανακοινώνει ότι χάρη στο νέο κινητήρα και το νέο 48βολτο σύστημα υπάρχει μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 15% (συνολικά στα 129 γρ./χλμ.), σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο χωρίς την υβριδική υποβοήθηση.

Όπως αναφέρει η εταιρία, σε συνθήκες κίνησης μέσα στην πόλη, οι τιμές κατανάλωσης και ρύπων είναι ακόμα πιο καλές, καθώς το C5 Aircross μπορεί να κινηθεί έως και στο 50% μιας διαδρομής αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!