NEA

Range Rover Sport SV: Η κορυφαία έκδοση του Sport έχει 635 άλογα

Όλα τα «βασικά» Sport SV έχει ήδη πωληθεί και τα μόνα διαθέσιμα είναι αυτά της top έκδοσης Edition One που στη Μεγάλη Βρετανία κοστίζει 199.000 λίρες ή περίπου 200.000 ευρώ.

Ο κινητήρας του SV είναι ο bi-turbo των 4,4 λίτρων της BMW που αποδίδει 635 ίππους και 750 Nm. Στο πρόγραμμα Dynamic Launch γίνονται 800. Παρά το μεγάλο βάρος των 2.500 κιλών, τα 0-96 χλμ./ώρα ολοκληρώνονται σε 3,6 δευτερόλεπτα και η τελική φτάνει τα 290 χλμ./ώρα.

Αν ο οδηγός πατήσει το μπουτόν SV mode όλες οι ρυθμίσεις (σύστημα διεύθυνσης, ανάρτηση, κιβώτιο) γίνονται ακόμα πιο σπορ, ενώ μειώνεται και η απόσταση από το έδαφος κατά 15 χιλιοστά.

Το αμάξωμα έχει μια πιο δυναμική της εμφάνιση χάρη στο «πακέτο» SV που περιλαμβάνει διαφορετικό προφυλακτήρα και μαρσπιέ, τετραπλή απόληξη της εξάτμισης και προαιρετικά ζάντες μέχρι και 23 ιντσών.

Οι τελευταίες είναι κατασκευασμένες από ανθρακόνημα. Υλικό που χρησιμοποιείται και σε άλλα σημεία του αμαξώματος και για πρώτη φορά σε Rane Rover και στα φρένα.

Το εσωτερικό είναι πολυτελέστατο. Ξεχωρίζουν τα καθίσματα BASS (Body and Soul Seats) που συντονίζουν και δονούνται ανάλογα με τη μουσική που αναπαράγεται από το ηχοσύστημα Meridian των 2.430 Watt και των 29 ηχείων.

Για το μέλλον πάντως λέγεται πως ετοιμάζεται μια ακόμα πιο ισχυρή έκδοση SVR που θα έχει τουλάχιστον 650 ίππους ώστε να ανταγωνιστεί την ανανεωμένη Porsche Cayenne Turbo GT.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!