NEAPINED

Porsche: Κάνει facelift στο σήμα της για να γιορτάσει τα 75 της χρόνια

Το ανανεωμένο σήμα, το οποίο θα εμφανίζεται στα αυτοκίνητα της Porsche από τα τέλη του 2023, έχει μια βουρτσισμένη μεταλλική επιφάνεια και ένα σύγχρονο κυψελοειδές σχέδιο μέσα στις κόκκινες λωρίδες.

Συγκεκριμένα, μετά από μια εκτεταμένη τριετή διαδικασία σχεδιασμού και ανάπτυξης, η Porsche ανασχεδίασε διακριτικά το έμβλημά της, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1952. Ενώ οι αλλαγές μπορεί να μην είναι άμεσα αισθητές όταν τις βλέπει κανείς δίπλα-δίπλα με την προηγούμενη έκδοση μπορεί να διακρίνει τις αναβαθμίσεις.

Το συνολικό σήμα διαθέτει τώρα ένα βουρτσισμένο μεταλλικό στυλ, αντικαθιστώντας την προηγούμενη χρυσή εμφάνιση. Η Porsche έχει επίσης εξαλείψει το υφασμάτινο φόντο και έχει εισαγάγει ένα κυψελοειδές μοτίβο μέσα στις κόκκινες μπάρες.

Η επιγραφή “Stuttgart” έχει τονιστεί με μαύρο χρώμα, ενώ υπάρχουν διακριτικές αλλαγές στο σχήμα των έξι κέρατων. Επιπλέον, οι πιο παρατηρητικοί μπορεί να διακρίνουν ότι το άλογο εμφανίζεται πιο δυναμικό.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Porsche αναθεωρεί το έμβλημά της, καθώς προηγούμενες αναβαθμίσεις παρουσιάστηκαν το 1954, το 1963, το 1973, το 1994 και το 2008.

Πριν από την εισαγωγή του εμβλήματος το 1952, οι Porsche αναγνωρίζονταν από γράμματα που έδειχναν το όνομα της μάρκας. Το 1951 διεξήχθη διαγωνισμός για την εξεύρεση κατάλληλου σχεδίου για το σήμα, αλλά καμία από τις συμμετοχές δεν κρίθηκε κατάλληλη.

Το τελικό σχέδιο δημιουργήθηκε από τον Franz Xaver Reimspieß, έναν σχεδιαστή που πιστώνεται επίσης με τον σχεδιασμό του αρχικού λογότυπου της VW το 1936.

Το στοιχείο του αλόγου προέρχεται από τη σφραγίδα της Στουτγάρδης, ενώ τα μαύρα και κόκκινα τμήματα και τα κέρατα ελαφιού προέρχονται από το παραδοσιακό έμβλημα του Württemberg-Hohenzollern.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!