NEAPINED

Η Bugatti Bolide είναι ένα… τέρας αεροδυναμικής [video]

Η Bugatti έδωσε επίσης μερικές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες σχετικά με την ακραία αεροδυναμική της Bolide, που προορίζεται μόνο για την πίστα.

Το γαλλικό hypercar, που πρόκειται να ξεκινήσει τις παραδόσεις σε πελάτες το 2024, επιδεικνύει την απόκοσμη εμφάνιση και τον ήχο του κατά τη διάρκεια της έντονης φάσης δοκιμών.

Αρχικά παρουσιάστηκε ως concept τον Οκτώβριο του 2020, η έκδοση παραγωγής της Bugatti Bolide ακολούθησε τον Απρίλιο του 2023. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέλιξής της, η Bolide υποβλήθηκε σε εκτεταμένες δοκιμές σε εικονικές πίστες αγώνων για να βελτιώσει το σχεδιασμό και τις επιδόσεις της.

Η εκπληκτική αεροδυναμική του Bolide του επιτρέπει να παράγει σχεδόν 3 τόνους κάθετου φορτίου, εξασφαλίζοντας εξαιρετική πρόσφυση στην πίστα. Ο μπροστινός διαχωριστής με τα ενσωματωμένα διαχωριστικά, ο μπροστινός διαχύτης και οι κουρτίνες αέρα συνδυάζονται για τη βελτιστοποίηση της ροής του αέρα.

Ταυτόχρονα, ο στενός σχεδιασμός της καμπίνας διευκολύνει τη ροή του αέρα προς τα πλευρικά τοποθετημένα intercoolers. Η Bugatti επέλεξε παραδοσιακούς καθρέφτες αντί για κάμερες για να παρέχει στους οδηγούς καλύτερη αντίληψη του βάθους κατά τους αγώνες.

Στο πίσω μέρος, η Bolide διαθέτει μια μεγάλη ρυθμιζόμενη πτέρυγα, μια εξάτμιση τοποθετημένη στο κέντρο, λεπτά LED σε σχήμα Χ και ημι-σκλικ “γυμνά” ελαστικά χάρη στη μοναδική σχεδίαση του διαχύτη.

Κάτω από το φουτουριστικό αμάξωμα, το Bolide μοιράζεται το μονοκόκ σασί που προέρχεται από την Chiron και έναν τοποθετημένο στο κέντρο quad-turbo W16 κινητήρα 8,0 λίτρων. Στην έκδοση παραγωγής, ο κινητήρας αποδίδει 1.176 kW (1.600 PS), ενώ το απόβαρο ζυγίζει 1.450 κιλά.

Χαρακτηριζόμενη ως η πιο ακραία Bugatti, η Bolide υπόσχεται πλευρική επιτάχυνση έως και 2,5G. Περιορισμένη σε μια σειρά παραγωγής 40 μονάδων, η κάθε μία από τις οποίες κοστίζει 4 εκατομμύρια ευρώ, η Bolide είναι αυστηρά ένα αυτοκίνητο για πίστα και δεν έχει άδεια κυκλοφορίας στο δρόμο.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!