PINEDΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ιταλίας: Neuville και Hyundai επέστρεψαν στις νίκες!

Ο Thierry Neuville επανήλθε με μια θριαμβευτική νίκη στο Ράλλυ Σαρδηνίας κατακτώντας την πρώτη θέση και ανεβαίνοντας στη δεύτερη γενική κατάταξη. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Esapekka Lappi και Kalle Rovanpera.

Ο Neuville πέτυχε την πρώτη του νίκη φέτος, επιδεικνύοντας εξαιρετική οδηγική ικανότητα για να διατηρήσει το ήδη μεγάλο προβάδισμά του έναντι του συμπαίκτη του, Lappi.

Ο Neuville κατάφερε να αυξήσει ακόμα περισσότερο τη διαφορά του πριν από την απαιτητική PowerStage. Στις τρεις τελευταίες ειδικές της τελευταίας ημέρας, προσαρμόστηκε στην κατάσταση των ελαστικών του, που είχαν ήδη υποστεί φθορές, για να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για την PowerStage.

Ο Lappi ήταν ευχαριστημένος με τη δεύτερη θέση, καθώς τα ελαστικά του δεν ήταν στην ιδανική κατάσταση για να ασκήσει πίεση για περισσότερο. Ο Rovanpera τερμάτισε άνετα στην τρίτη θέση, διατηρώντας τα καλά ελαστικά του για τις βροχερές συνθήκες της δεύτερης διαδρομής των ειδικών και, φυσικά, για την PowerStage.

Στις απαιτητικές συνθήκες της PowerStage, ο Rovanpera ήταν ο γρηγορότερος και κατάφερε να κερδίσει πέντε επιπλέον βαθμούς.

Ο Elfyn Evans αντιμετώπισε μια μικρή έξοδο που προκάλεσε ζημιά στην πίσω αεροτομή, αλλά κατάφερε να τερματίσει χωρίς άλλα προβλήματα στην 4η θέση, μπροστά από τους οδηγούς της κατηγορίας WRC2.

Ο Dani Sordo αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα λόγω προβλήματος στην εξάτμιση που μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά, μετά την 17η ειδική διαδρομή.

Οι Ott Tanak και Takamoto Katsuta επέστρεψαν στον αγώνα μετά την εγκατάλειψή τους την προηγούμενη ημέρα. Ο Tanak της ομάδας M-Sport ήταν ο γρηγορότερος στις δύο πρώτες ειδικές της ημέρας και στη συνέχεια μείωσε τον ρυθμό του για να διατηρήσει τα ελαστικά του για τη PowerStage. Από την άλλη πλευρά, ο Katsuta, ο Ιάπωνας οδηγός της Toyota, ήταν ο γρηγορότερος στην προτελευταία ειδική διαδρομή του Ράλλυ Σαρδηνίας.

Ο Sebastien Ogier, μετά την έξοδό του από τον αγώνα την προηγούμενη ημέρα, οδηγούσε σε συντηρητικό ρυθμό για να διατηρήσει τα καλύτερα ελαστικά για τη PowerStage και τους επιπλέον βαθμούς που προσφέρονταν.

Η PowerStage ήταν δραματική για τον Adrien Fourmaux. Ο Γάλλος οδηγός της M-Sport βρισκόταν στην πρώτη θέση, αλλά κατά τη διάρκεια της ειδικής υπέρβαλλε προκαλώντας ζημιά στην πίσω και μπροστά δεξιά ανάρτηση του Ford Fiesta Rally2. Η έξοδος του Γάλλου οδηγού απαιτούσε μια διακοπή 15 λεπτών για την απομάκρυνση του αυτοκινήτου από το σημείο.

Επόμενος αγώνας στην Κένυα (22-25 Ιουνίου), δείτε εδώ τη βαθμολογία στο πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!