PINEDΑΓΩΝΕΣ

Η Alpine A424_β των 670 ίππων θα μπει στο Le Mans 2024

Η Alpine παρουσίασε το αγωνιστικό A424_β LMDh Le Mans, σηματοδοτώντας την επιστροφή της στην κορυφαία κατηγορία αγώνων σπορ αυτοκινήτων.

Η επίσημη παρουσίαση της Alpine πραγματοποιήθηκε πριν από τον 24ωρο αγώνα και σηματοδοτεί τη δέσμευση της Renault να επεκτείνει την επιρροή της μάρκας επιδόσεων και αγώνων.

Η Alpine αγωνίζεται στην κατηγορία LMP2 την τελευταία δεκαετία, με ιστορικό συνολικών νικών πριν από τέσσερις δεκαετίες. Η μάρκα επικεντρώνεται στην αύξηση της παρουσίας της και θα παρουσιάσει μια σειρά αγωνιστικών, ξεκινώντας με το A110 το 2017, ενώ για το 2026 έχει προγραμματιστεί ένα πλήρως ηλεκτρικό A110.

Το νέο αγωνιστικό LMDh διαθέτει έναν κινητήρα V6 single-turbo 3,4 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 675 ίππους. Είναι το μοναδικό αυτοκίνητο στον τομέα που χρησιμοποιεί αυτό το μοτέρ. Παρόμοια με τους άλλους συμμετέχοντες στο LMDh, το Alpine A424_β είναι εξοπλισμένο με κιβώτιο ταχυτήτων Xtrac, υβριδικό κιβώτιο Bosch και μπαταρία Williams.

Οι ομάδες που συμμετέχουν στο LMDh έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με μία από τις τέσσερις εγκεκριμένες εταιρείες σχεδιασμού σασί, και η Alpine επέλεξε την Oreca για να συνεχίσει τη μακροχρόνια συνεργασία τους.

Το A424_β, μαζί με άλλα αυτοκίνητα LMDh, θα μπορούν να συμμετέχουν σε αγώνες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο κινητήρας του νέου αγωνιστικού της Alpine δοκιμάζεται επί του παρόντος στο δυναμόμετρο και το αυτοκίνητο αναμένεται να βγει στην πίστα για πρώτη φορά τον Αύγουστο, ξεκινώντας εκτεταμένες δοκιμές shakedown.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!