NEAPINED

Πρόωρη αποκάλυψη για το νέο Fiat 600e

Η Fiat αποκάλυψε αθόρυβα το επερχόμενο ηλεκτρικό SUV της, το Fiat 600e, μέσω ενός επίσημου βίντεο.

Ξεφεύγοντας από τη συνήθη στρατηγική των teaser, η Fiat κράτησε σκόπιμα το μοντέλο κρυμμένο από τα φώτα της δημοσιότητας. Και τώρα έρχεται το επίσημο βίντεο που μας προσφέρει μία πρώτη γεύση από το νέο 600 που μας παραπέμπει ευθέως στο μπροστινό μέρος του ηλεκτρικού 500e με τις χαρακτηριστικές «βλεφαρίδες» στους προβολείς.

Στο εσωτερικό, μια καθαρή και μινιμαλιστική σχεδίαση χαρακτηρίζει το ταμπλό, με έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων στρογγυλού σχήματος και μια «ελεύθερη» οθόνη infotainment. Παρά τα σήματα “600” που κοσμούν το αμάξωμα, η Fiat έχει ονομάσει επίσημα το όχημα 600e, δίνοντας έμφαση στο πλήρως ηλεκτρικό σύστημα κίνησής του.

Κάτι σημαντικό είναι ότι το 600e δεν είναι ο αντικαταστάτης του μεγαλύτερου μοντέλου Fiat 500X. Οι εικασίες αναφέρουν ότι το 500X μπορεί να συνεχίσει στην κατηγορία των SUV στη τρέχουσα γενιά του.

Αν και οι τεχνικές λεπτομέρειες για το Fiat 600e δεν έχουν αποκαλυφθεί, μπορούμε να υποθέσουμε ότι θα μοιράζεται την πλατφόρμα του με το Jeep Avenger και άλλα μοντέλα παρόμοιου μεγέθους εντός του ομίλου Stellantis.

Έτσι, το σύστημα πρόωσης αναμένεται να αποτελείται από έναν ηλεκτροκινητήρα με απόδοση περίπου 156 ίππων και ροπή 260 Nm. Η ενέργεια θα παρέχεται πιθανότατα από μια μπαταρία 54 kWh για μία αυτονομία στα περίπου 400 χιλιόμετρα.

Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι, όπως και το αντίστοιχο Jeep Avenger, το 600e μπορεί να προσφέρεται με επιλογή βενζινοκινητήρα σε επιλεγμένες αγορές, όπως η Ιταλία. Η συγκεκριμένη έκδοση θα έχει τον τρικύλινδρο 1,2 λίτρων turbo βενζινοκινητήρα των 100 ίππων σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Ενώ δεν έχει ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία του ντεμπούτου του Fiat 600e, υπάρχουν φήμες ότι θα μπορούσε να συμπέσει με την 65η επέτειο του Fiat 500 στις 4 Ιουλίου.

Η ταινία μικρού μήκους της Fiat με τίτλο “Open Doors” λειτούργησε ως πλατφόρμα για να μεταφέρει μηνύματα ανθρώπινης αδελφοσύνης. Η ταινία δημιουργήθηκε για την Παγκόσμια Συνάντηση για την Ανθρώπινη Αδελφοσύνη “Not Alone” που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και χρηματοδοτήθηκε από τη Fiat.

Η μάρκα υποστήριξε την εκδήλωση παρέχοντας έναν αμιγώς ηλεκτρικό στόλο, με το 500e και τις εκδόσεις μηδενικών ρύπων των μίνι βαν της με βάση το LCV. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Fiat 600e απουσίαζε από τον στόλο, καθώς το μοντέλο δεν έχει κάνει ακόμη το επίσημο ντεμπούτο του.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!