NEA

Πωλούνται 20 πολύ σπάνιες Ferrari που γλύτωσαν από τυφώνα

Μια σημαντική συλλογή 20 αγνώστων Ferrari ανακαλύφθηκε σε έναν αχυρώνα και τώρα θα δημοπρατηθεί.

Ο οίκος RM Sotheby’s πρόκειται να διεξαγάγει μια εντυπωσιακή δημοπρασία κατά τη διάρκεια της Monterey Car Week. Η συλλογή περιλαμβάνει αγωνιστικά αυτοκίνητα που έχουν περιφέρει τις καλύτερες πίστες του κόσμου, καθώς και ένα εξαιρετικά σπάνιο κουπέ που κάποτε ανήκε σε έναν βασιλιά.

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, τα αυτοκίνητα αυτά έχουν περάσει περίπου τρεις δεκαετίες κρυμμένα μακριά από τα βλέμματα του κοινού. Μόνο μία φορά εκτέθηκαν στο φως του ήλιου το 2004, όταν ο αχυρώνας στη Φλόριντα που τα φιλοξενούσε κατέρρευσε λόγω του τυφώνα Τσάρλι.

Στη συνέχεια όλα μεταφέρθηκαν σε μια αποθήκη στην Speedway, στην Ιντιάνα, όπου βρίσκονται έκτοτε. Η ύπαρξή τους ήταν μυστική μόνο για μια επιλεγμένη ομάδα συλλεκτών, αλλά τώρα η ολόκληρη συλλογή θα είναι διαθέσιμη για όλους να την αποκτήσουν.

1956-Ferrari-250-GT-Coupe-Speciale-by-Pinin-Farina

Μπορεί κανείς να πει ότι κάθε Ferrari είναι μοναδική, αλλά τέσσερα αυτοκίνητα ξεχωρίζουν από τη συλλογή. Το πρώτο είναι ένα 250 GT Coupe Speciale του 1956, σχεδιασμένο από τον Pinin Farina και αρχικά ανήκε στον Βασιλιά Μοχάμεντ του Μαρόκου.

1965-Ferrari-275-GTB-6C-Alloy-by-Scaglietti

Αναμένεται να πιάσει τιμές από 1,7 έως 2,3 εκατομμύρια δολάρια. Το δεύτερο είναι ένα 275 GTB/6C Alloy by Scaglietti του 1965, ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα με μακριά μύτη, που συμμετείχε στον αγώνα Targa Florio το 1966. Αναμένεται να πιάσει τιμές από 2 έως 2,5 εκατομμύρια δολάρια.

1978-Ferrari-512-BB-Competizione

Το τρίτο είναι μια Ferrari 512 BB Competizione, που είναι σχεδόν αντίγραφο του αυτοκινήτου που συμμετείχε στον αγώνα 24 ωρών του Le Mans το 1979. Αναμένεται να πιάσει τιμές από 1,8 έως 2,8 εκατομμύρια δολάρια.

1954-Ferrari-500-Mondial-Spider-Series-I-by-Pinin-Farina

Τέλος, ένα απομεινάρι μιας 500 Mondial Spider Series I του 1954 αναμένεται να πιάσει τιμές από 1,2 έως 1,6 εκατομμύρια δολάρια λόγω της αξίας της ως αγωνιστικού αυτοκινήτου.

Η δημοπρασία της συλλογής Lost & Found Collection θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας της RM Sotheby’s στο Monterey από την Πέμπτη 17 Αυγούστου έως το Σάββατο 19 Αυγούστου.

Κάθε αυτοκίνητο θα προσφέρεται χωρίς αρχική τιμή, οπότε οι πλειοδότες θα έχουν την ευκαιρία να καθορίσουν την τελική τους τιμή μέσω των προσφορών τους. Αναμένεται ότι ορισμένα από τα αυτοκίνητα θα πιάσουν πολύ υψηλές τιμές λόγω της σπάνιας φύσης και της ιστορίας τους.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!