NEA

Ποια λειτουργία κόπηκε από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

Η Rivian, ο κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων, αποφάσισε να αφαιρέσει την πολυαναμενόμενη λειτουργία «Tank Turn» από το ηλεκτρικό R1T.

Αρχικά παρουσιάστηκε το 2019 ως μία από τις εντυπωσιακές δυνατότητες του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στους μπροστινούς και τους πίσω τροχούς να στρίβουν προς αντίθετη κατεύθυνση, επιτρέποντας στο ηλεκτρικό pickup να εκτελέσει μια ή πολλές περιστροφές γύρω από τον άξονα του.

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της Rivian, R.J. Scaringe, εξήγησε πρόσφατα τους λόγους πίσω από την απόφαση για την κατάργησή του. Ο Scaringe ανέφερε ως κύριο λόγο τις οικολογικές ανησυχίες σχετικά με την πιθανή ζημιά που θα μπορούσε να προκαλέσει το σύστημα αυτό σε μέρη εκτός δρόμου.

Ενώ τεχνικά θα μπορούσε να εφαρμόσει το χαρακτηριστικό, είναι εύκολο να γίνει κατάχρηση και είναι δύσκολο να διασφαλιστεί η υπεύθυνη χρήση. Η εταιρεία έχει ως στόχο να διατηρεί τις βασικές της αξίες και να μην εμπλέκεται σε δραστηριότητες που έρχονται σε αντίθεση με τη δέσμευσή της για περιβαλλοντική διαχείριση και βιωσιμότητα.

Εκτός από τις περιβαλλοντικές ανησυχίες, υπήρχαν επίσης αναφορές που έδειχναν ότι η λειτουργία Tank Turn θα μπορούσε να είναι επικίνδυνη για τους οδηγούς καταλήγοντας ενδεχομένως σε μια αποπροσανατολιστική και ανησυχητική εμπειρία. Ειδικότερα οι άπειροι οδηγοί μπορεί να πανικοβληθούν και να χάσουν τον έλεγχο του οχήματος όταν αντιμετωπίζουν τέτοιους ακραίους ελιγμούς.

Αν και η Rivian επέλεξε να μην συμπεριλάβει τη λειτουργία Tank Turn στα οχήματα παραγωγής της, αξίζει να σημειωθεί ότι και άλλες εταιρείες έχουν διερευνήσει παρόμοιες ιδέες. Το 2018, η Schaeffler παρουσίασε ένα Audi RS3 εξοπλισμένο με τέσσερις κινητήρες της Formula E, επιδεικνύοντας την ικανότητά του να εκτελεί donuts. Η Mercedes-Benz ενσωμάτωσε επίσης ένα ανάλογο χαρακτηριστικό που ονομάζεται «G-turn» στην ηλεκτρική G-Class της, την EQG.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!