NEA

VW Golf: Έτσι θα μοιάζει η ανανεωμένη έκδοση

Για 14 χρόνια, το Volkswagen Golf κυριαρχούσε στην Ευρώπη και ήταν το πιο καλοπουλημένο μοντέλο από το 2007 έως το 2021.

Πέρυσι, ωστόσο, οι πωλήσεις του μειώθηκαν και κατέλαβε την πέμπτη θέση. Για να αναζωογονήσει τις πωλήσεις, η VW έχει ανακοινώσει ότι θα δώσει στο Golf ένα facelift μέσα στο 2024, ταυτόχρονα με την αναβάθμιση του Skoda Octavia. Ενδέχεται αυτή να είναι η τελευταία ανανέωση για την κανονική έκδοση του Golf, καθώς η ενάτη γενιά θα πωλείται αποκλειστικά ως ηλεκτρικό μοντέλο.

Σύμφωνα με τη σταθερή πολιτική της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, οι αλλαγές στον σχεδιασμό θα είναι διακριτικές. Από όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, το Golf του 2024 θα έχει ανανεωμένους προβολείς και μια νέα εμφάνιση για τον μπροστά προφυλακτήρα με κάθετα στοιχεία.

Το ίδιο θα ισχύσει και για το εσωτερικό του αυτοκινήτου, όπου θα υπάρξει κυρίως τεχνολογική αναβάθμιση στα ψηφιακά μέσα και στα συστήματα υποβοήθησης. Το νέο Golf θα διαθέτει μεγαλύτερη αφής οθόνη, πιθανότατα την ίδια 15 ιντσών οθόνη που υπάρχει στο ID.7. Επίσης, η VW σχεδιάζει να αφαιρέσει τους απτικούς διακόπτες από το τιμόνι.

Σύμφωνα με τη λογική, οι κινητήρες θα είναι πιο “καθαροί”, καθώς οι κανονισμοί Euro 7 θα τεθούν σε ισχύ τον Ιούλιο του 2025. Η αυστηρότερη νομοθεσία θα επηρεάσει επίσης τα φρένα και τα ελαστικά με στόχο τη μείωση των εκπομπών ρύπων. Ωστόσο, χωρίς αμφιβολία, η τιμή του αυτοκινήτου αναμένεται να αυξηθεί λόγω των κανονισμών Euro 7 και της ακριβής τεχνολογίας που θα υιοθετηθεί.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!