NEA

Αυτό το λάβαρο αξίζει όσο μία Ferrari Purosangue

Αυτή η τρικολόρε σημαία είχε δώσει την εκκίνηση στην απόλυτη επιτυχία της Ferrari, καθώς κατέκτησε την πρώτη, δεύτερη και τρίτη θέση στον αγώνα, σημειώνοντας ένα εντυπωσιακό «1-2-3».

Το Le Mans του 1965 ήταν το πρώτο που μεταδόθηκε ζωντανά στις Ηνωμένες Πολιτείες και η σημαία που βλέπετε είχε δώσει την εκκίνηση του αγώνα.

Οι οδηγοί Masten Gregory και Jochen Rindt, μαζί με τους άλλους κατακτητές του βάθρου που οδηγούσαν τη Ferrari 250 LM, τιμήθηκαν με τα ονόματά τους να είναι χαραγμένα στη λευκή θήκη που φυλάσσεται η σημαία.

Φέτος, η Ferrari επέστρεψε στο Le Mans για να κατακτήσει τη νίκη. Η Ferrari 499P της ομάδας AF Corse με τον αριθμό 51 τερμάτισε πρώτη με τους Ιταλούς οδηγούς Alessandro Pier Guidi και Antonio Giovinazzi, καθώς και με το Βρετανό James Calado.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Ferrari στο Le Mans από το 1965 και η πρώτη φορά που η εργοστασιακά υποστηριζόμενη ομάδα συμμετείχε στην κορυφαία κατηγορία από το 1973. Και κάπως έτσι η θρυλική σημαία πουλήθηκε σε πρόσφατη δημοπρασία στο απίστευτο ποσό των 396.000 ευρώ.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!