NEA

Toyota: Πράσινο φως για ηλεκτρικό σπορ κουπέ

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Toyota, γνωστό ως Sports EV, θα διαθέτει μηχανικό κιβώτιο και πραγματικό ήχο, δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, Akio Toyoda.

Τον Δεκέμβριο του 2021, η Toyota παρουσίασε περίπου 15 ηλεκτρικά οχήματα σε μορφή concept στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, και ορισμένα από αυτά αναμένεται να μπουν σε παραγωγή.

Ένα από αυτά είναι το Sports EV, ένα ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο με αφαιρούμενη οροφή targa και το λογότυπο της Gazoo Racing. Αναμένεται να κυκλοφορήσει πριν το 2026.

Ο Akio Toyoda αναφέρθηκε στην εμπειρία της οδήγησης ενός σπορ αυτοκινήτου και τόνισε ότι πρέπει να είναι διασκεδαστικό να το οδηγεί και να ανταποκρίνεται στο ύφος της σειράς GR, ακόμα κι αν δεν διαθέτει εσωτερική καύση.

Ένας από τους στόχους είναι να υπάρχει ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων με πεντάλ συμπλέκτη. Επιπλέον, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα παράγει ήχο που να μοιάζει με αυτόν ενός κινητήρα καύσης, ακόμα κι αν δεν εκπέμπει μυρωδιά βενζίνης, όπως ανέφερε ο Toyoda.

Ο Toyoda επισήμανε επίσης ότι οι ομοιότητες με ένα συμβατικό σπορ αυτοκίνητο θα είναι τόσο σημαντικές, που οι άνθρωποι δεν θα μπορούν να καταλάβουν εάν το όχημα είναι ηλεκτρικό ή όχι.

Με αυτήν την πρωτοποριακή προσέγγιση, η Toyota επιδιώκει να συνδυάσει την απόδοση και την ευχαρίστηση της οδήγησης με την ηλεκτροκίνηση, ενώ παράλληλα διατηρεί την αίσθηση ενός παραδοσιακού αυτοκινήτου. Για να δούμε, τι θα δούμε…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!