NEA

Το Citroen e-C3 θα κυκλοφορήσει και στην Ευρώπη

Η Citroen ετοιμάζεται να παρουσιάσει το ηλεκτρικό e-C3 στην Ευρώπη, με στόχο να ανταγωνιστεί τις κινεζικές εταιρείες όπως η MG και η BYD σε χαμηλή τιμή κάτω από 25.000 ευρώ.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Citroen, Thierry Koskas, αναγνώρισε τον ανταγωνισμό που προσφέρουν οι κινεζικές μάρκες και έχει εμπιστοσύνη στο e-C3 ως απάντηση σε αυτόν.

Το e-C3 θα είναι ένα μικρό hatchback με στοιχεία SUV. Η παραγωγή του μοντέλου C3 σε χαμηλή τιμή έχει ήδη ξεκινήσει στην Ινδία για τις αναδυόμενες αγορές.

Η ευρωπαϊκή έκδοση του e-C3 θα παρουσιαστεί αργότερα φέτος και θα κυκλοφορήσει το 2024. Θα βασίζεται σε μια νέα ειδική πλατφόρμα και αναμένεται να έχει αυτονομία περίπου 300 χιλιομέτρων.

Παρόλο που δεν υπάρχουν ακόμα αναλυτικές πληροφορίες για τα μηχανικά του μέρη, γνωρίζουμε ότι η μπαταρία και άλλα ηλεκτρικά εξαρτήματα θα κατασκευαστούν στην Κίνα.

Με το e-C3, η Citroen επιδιώκει να παραμείνει μπροστά στις εξελίξεις στην αγορά των μικρών και οικονομικών ηλεκτρικών οχημάτων, προσφέροντας μια απλούστερη γκάμα εκδόσεων με κόστος κάτω από τα 25.000 ευρώ. Θα περιλαμβάνει πλήρη εξοπλισμό με τεχνολογίες και συστήματα άνεσης και ασφάλειας.

Η παραγωγή θα γίνεται στο εργοστάσιο της Citroen στη Σλοβακία και οι πωλήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν το 2024. Εκτός από το κινεζικής κατασκευής Dacia Spring, αναμένεται ότι θα κυκλοφορήσουν και άλλα νέα μοντέλα, όπως το Renault 5 το 2024 και το VW ID.2 αργότερα, το 2026.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!